Super Tuesday; nogmaals Alphen; duinlopers, wintercrossers en Kruikenlopers – Wim’s Tri Journaal 110

kruiken

DINSDAG – In het zuiden heet de laatste carnavalsdag ook wel Super Tuesday. Menig carnavalsvierder voelt zich overigens dan al niet meer zo ‘super’, maar dat terzijde. Vanavond om twaalf uur is het feest van de omkering weer voorbij, katholieken wacht het askruisje. Anderen gaan peejenstaamp eten of haringhappen. En dan begint de vastentijd. Triatleten hebben die veertig daagse periode niet nodig. Zij kunnen de discipline opbrengen om carnavaleske uitspattingen te negeren. Discipline was ook nodig om de Journaals uit te brengen. Wellicht daarom een korte editie.

Slimme zet van TC Alphen aan de Rijn om de uitslagen niet meteen aan te leveren. Komen ze tenminste drie keer in de WTJ’s voor. Want Jarrich van Woersem was gisteren al een zekerheidje, inmiddels is de complete uitslag bekend. De Almeerder haalde het vrij eenvoudig voor Tijs van Gemert en de broers Raymond en Martin Pet, de thuisfavorieten. De Amsterdamse triatlete Inge Heus had voorts geen enkele moeite met TC Alphen-atlete Anja Verduijn en Corrie Lansing. Frans en Marleen Meij vormden het beste duo in de glibberige wedstrijd.

Gelopen werd er ook in het eerste februariweekend. In de wedstrijd Leeuwarden-Marssum-Leeuwarden finishte Charissa Zijlstra tweede. Op de Groenhovenloop van Gouda was Saskia Wijnalda goed voor een tweede plaats. Martijn Krijnen en Ed Erkelens werden tweede in hun leeftijdsgroep, Concetta Pichierri derde in de Voorne 10 Mijlen van Brielle. En op de korte afstand was Maikel Peeman (af en toe net als pa Erik triatleet) de snelste hardloper. Leo de Bruyn won de Hercules Trainingsloop van Dordrecht. Oud-gediende Vincent Bruijns was de snelste strand- en duinloper in Castricum. Martine Bruinsma – beetje minder in de triathlons vorig jaar – was wel de snelste zondag in de wintercross van Zuidlaren.

De grootste loop was de Midwintermarathon in Apeldoorn. Tegenwoordig is de Asselronde van 25 kilometer de langste afstand. Mireille Baart werd tweede, Rahel Bellinga (een week na Dubai!) veertiende en Mark Muller bij de mannen zeventiende. Op de 10 Engelse Mijl liet Hilly Panjer de zestiende tijd optekenen. Duatlete Jessica Oosterloo werd achtste op de 8 kilometer.

Een wedstrijd waar carnaval en hardlopen elkaar raken is de Kruikenloop in Tilburg. De stad heet dezer dagen Kruikestad. Alexander Picard werd zesde op de 15 kilometer, Wout Graafmans derde M55 en Joep Staps won de ludieke trimloop. Op carnavalszaterdag 600 hardlopers, die de kater weglopen in carnavalskostuums. Het blijft een koddig gezicht.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.