3Quest – Chris Brands

Finish 1e keer Almere
1ste keer aan de finish in Almere

 

De triatlonenergie van anderen is wat me op dit moment op de been houdt.

1. Je bent een triathlondino en weet van geen ophouden. Wat is na al die jaren en mooie prestaties je motivatie om nog dagelijks triathlon te eten, drinken en ademen?

[dropcap]T[/dropcap]riatlon is niet alleen een extreme sport maar ook een levensvisie. De quest naar; hoe kan je alle facetten leren kennen zonder dat je het oog voor het geheel verliest. Het begint denk ik al dat wanneer je in deze huidige snel veranderende wereld een uitdaging kan zien om facetten aan te pakken. Het blijft een spelletje tussen voelen en denken. Neem niet alles voor lief maar probeer te doorgronden wat de reden is. Wanneer je dat weet, kan het interessant zijn om dat ook nog eens te gebruiken alleen op de momenten wanneer je dat nodig hebt. Ik wil graag alle gereedschapstukken een keer gebruiken om een heel mooi bouwwerk te maken Voorheen bouwde ik aan mezelf en tegenwoordig veel meer aan en met andere atleten. De grote diversiteit en uniciteit die elke atleet heeft, wil ik in kaart brengen (bewust of onbewust). En dan het juiste knopje aanzetten om ervoor te zorgen dat ze gedoseerd maximaal kunnen presteren. Niet alleen in absolute zin maar ook in relatieve zin. Er zijn genoeg atleten waar ik trots op ben, maar die geen kampioen werden. In één zin gezegd: De triatlon energie van anderen is wat me op dit moment op de been houdt.

Chris Brands TTW

2. De afgelopen 3 jaar heb je met Team TTW deelgenomen aan de Eredivisie Competitie. Welke indruk heeft dat op jou achtergelaten?

[dropcap]H[/dropcap]et idee van een teamcompetitie bestaat al heel lang. In de jaren 90 werden deze competities al in Frankrijk en Duitsland georganiseerd. Op zich is het concept erg leuk en dat is ook de ervaring die we als team hadden de afgelopen drie jaar. Echter merk je het afgelopen jaar dat wanneer er wat meer complexiteit bij komt kijken de organisatie in de stress schiet en beslissingen neemt die ten nadele van de competitie zijn. Dat begon al in Weert. Ik kan me serieus opwinden over het onsportieve gedrag van een team, wat een atleet laat wachten op de kopgroep om daar te assisteren. Ik heb dat een keer mee gemaakt in een ander land en dan krijgt het team een DQ. Dan kan je het achteraf tof vinden dat je een gaatje in de reglementen hebt gevonden maar dit is puur competitievervalsing en onsportief gedrag. Je kan ook met bidons gooien of glas op de weg gooien. Er staat nergens dat dit niet mag en ook dat gebeurt niet. Voor mij was na een opeenstapeling van teleurstellende momenten het wel genoeg.

249545_10150185627460885_6416967_n

3. Alles gezien en meegemaakt. Wat is je beste advies aan nieuwkomers in de sport?

[dropcap]W[/dropcap]at mij betreft is er niet een “best” advies. Elke sporter die besluit over te stappen naar triatlon heeft daarvoor zijn eigen pakje motieven en motivatie. In dat pakje is het van belang om te kijken op welk gebied triatlon jou het meeste plezier geeft. Het herkennen/erkennen van deze geluksmomenten helpt je om bij slechtere tijden er door te komen en de wil om jezelf te ontwikkelen. Kijk vooral eerst naar wat je wel kan en zie de andere punten als ontwikkelpunten. Koppel dit aan je doel wat je SMART maakt en je bent de komende 8 jaar gelukkig als triatleet.

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik nomineer voor de volgende 3quest  Bart Klein:

12366323_10208392834164864_6335018073410009869_n

1. Je hebt vele kwaliteiten. Wat maakte dat jij ging trouwen met triatlon?

2. Welke leermomenten die je hebt bij gezin, werk en sociaal zie je terugkomen in je triatlonleven?

3. Wat zou jij als tips mee willen geven aan atleten die zich willen kwalificeren voor Hawaii?

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.