De toekomst van triatlon… en de cijfers (in Vlaanderen)

Toekomst symposium

In oktober 2014 begonnen professoren Jeroen Scheerder (KU Leuven) en Steven Vos (Fontys Eindhoven) aan een uitgebreid onderzoek naar triatlon en multisport in Vlaanderen. Bijna anderhalf jaar later bundelen ze de resultaten van dit onderzoek in het boek “Vlaanderen zwemt, fietst, loopt!”. Op 23 maart verduidelijkt Jeroen Scheerder de cijfers tijdens het breed opgezette symposium in Antwerpen: “Triatlon en duatlon in Vlaanderen: van cijfers naar visie”. Professor Wim Lagae zal het hebben over de beweegredenen van triatlon-marketing en -sponsoring, terwijl Stefaan De Paepe de toekomstvisie van de VTDL op triatlon en duatlon in Vlaanderen presenteert. Nadien is ook uw hoofdredacteur vertegenwoordigd in een panelgesprek (onder leiding van Dirk Gerlo en met onder andere ex-wereldkampioen Rob Woestenborghs) over de toekomst voor triatlon. Het symposium is volledig gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Ook vanuit Nederland bent u van harte welkom.

trikipedia.nl is overigens in gesprek met Jeroen Scheerder en Steven Vos in verband met een mogelijk Nederlands gelijkaardig onderzoek.

Het programma is rijkgevuld:

19.30 u. Onthaal

20.00 u. Start symposium “Triatlon en duatlon in Vlaanderen: van cijfers naar visie”
Verwelkoming door Prof. Steve Van Uytbergen, Campusdecaan Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, Campus Antwerpen.
“Triatlon en duatlon in Vlaanderen: de cijfers gewikt en gewogen” door Prof. Jeroen Scheerder, KU Leuven, Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen
“Beweegredenen voor triatlonmarketing en triatlonsponsoring” door Prof. Wim Lagae, KU Leuven, Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, Campus Antwerpen
“Toekomstvisie op triatlon en duatlon in Vlaanderen” door Stefaan De Paepe, Secretaris-generaal Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga

20.50 u. Speakers’ corner en publieksforum “Welke toekomst voor triatlon? Kansen en uitdagingen”
Moderator: Dirk Gerlo, Sporza en voormalig voorzitter Antwerpse triatlonclub ATRIAC.
Peter Callant, CEO Callant Verzekeringen, triatlonsponsor en Iron Man finisher.
Hans Cleemput, manager trikipedia.be, speaker en triatlonrecreant.
Frank Daese, diensthoofd sportdienst Knokke en organisator Generali Zwintriatlon.
Mia Dobbeni, voorzitter Grimbergse triatlonclub TRIBE en trainer A triatlon.
Annick Lambrecht, schepen van Sport in Brugge, facilitator gaststad Triatlon Brugge en triatlonrecreant.
Rob Woestenborghs, 3 maal wereldkampioen duatlon.

21.45 u. Receptie

Praktisch
Datum: Woensdag 23 maart 2016
Locatie: KU Leuven Campus Antwerpen, Korte Nieuwstraat 33, 2000 Antwerpen. Hier vindt u een wegbeschrijving.
Boekvoorstelling: Vlaanderen zwemt, fietst, loopt! Sociaalwetenschappelijk onderzoek naar triatlon en duatlon Jeroen Scheerder, Elien Claes, Wim Lagae, Erik Thibaut en Steven Vos | 9789038225906 | €29,99 | paperback | Academia Press.
Prijs: Gratis, u kan die avond ook het boek aankopen (speciale prijs: €24 i.p.v. €29,99).
Inschrijven voor 16 maart kan via dit formulier.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.