Dubai met Jan; Havana met Arubaanse talenten; Zelem voor Jan; Waar blijven de ruigsten? – Wim’s Tri Journaal 114

 

MAANDAG – In Dubai kun je het hele jaar door wedstrijdjes houden, zelfs in open water. In de reeks van Midden-Oostenraces stond afgelopen weekeinde de 2XU Olympic Distance bij Al Mamazar op het programma. De zege ging naar de in de Verenigde Arabische Emiraten woonachtige Vlaamse Liz Marshall-Verheyden. Liz heeft zich via winst in Ironman Los Cabos reeds verzekerd van Hawaii dit jaar. Beste man was de Brit Chris Sellar en ook bij de jeugd een Belgische victorie: de pas 13-jarige Juliette Janne Dothee. Enige Nederlander was de ook al daar werkzame/woonachtige Jan Gremmen. Hij finishte als veertiende in Al Mamzar.

12717457_1068183636536689_8660780462083798824_n

Andere kant van de wereld, de Triber226 in de Cubaanse hoofdstad Havana. De winst ging de Spanjaar Gustavo Rodrigues Iglesias voor Alberto Casadei (vorig jaar nog naast Bas Diederen en Mark Oude Bennink op het podium van de Ironman Maastricht) en good-old Petr Vabrousek. De hele ging waarschijnlijk niet door, anders was de Tsjech wel op die afstand uitgekomen. Triber226 werd dus Triber113, een halve. De Amerikaanse Ellen Hart was beste vrouw en onze Overzeese lezers zijn vast blij met de zesde plaats van Monica Brinkenberg en de negende van Michele Tham-Kelly. Beide Arubaanse triatletes richten zich uiteraard op de eigen Challenge Aruba van 23 oktober. De sport groeit in Nederland, maar ook op de Antillen dus.

12734192_1068183879869998_1777698814442611703_n

In Zelem zetten de Belgen de puntjes op de “i” richting het Belgisch kampioenschap crossduathlon in Retie over vier weken. Jan Debie was vooral voor favoriet Rik Thijs de verrassende winnaar. Wij leerden Jan al beetje kennen in Etten-Leur toen hij achter zijn landgenoten Geert Lauryssen en Wouter Wuilmus derde werd. Claudia Claesen was in Zelem beste vrouw. De Nederlandse crossduatleten namen een weekje rust. Overigens kunnen ze dat in de oneven jaren ook doen, want de NTB heeft besloten – conform de taskforce NK’s – om beurtelings het ene jaar een NK crosstriathlon, het andere jaar een NK crossduathlon te houden. Dit jaar dus geen NK crosstri, wel NK crossdu. Dat laatste wederom in Valkenburg/Vilt.

12728963_1068184929869893_1333192952907756508_n

Op verzoek van de NTB melden we dat het nieuwe RTL programma Nederlands Ruigste wat op 24 maart van start gaat. Het benodigde aantal van 100 triatleten is nog niet gehaald. Dus sla je slag en wordt beroemd via dit uitdagende duursportprogramma. Als een programma als Rennen voor Twee binnen een maand 200 koppels krijgt aangemeld, dan moet het hier toch ook mee lukken?\

Warm aanbevolen zijn ook de NTB-talentendagen. De data: 2 april-Alkmaar; 3 april-Almere en Groningen; 10 april-Eindhoven; 16 april-Enschede en Sittard; 30 april-Spijkenisse; 8 mei-Arnhem; 29 mei-Aalsmeer; 26 juni-Weert en later nog in Tilburg. Eens kijken waar we die twee Broekies mee naar toe zullen nemen?

Mooie tegelwijsheid tot slot van de Ironman-site: ‘You can’t fail if you don’t quit. You can’t succeed if you don’t start.’ Al moet dat laatste je natuurlijk wel mogelijk gemaakt worden…

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.