Pinkpop; atletenhuis; Frederik van Lierde in Ocean Lava!; Walvissen; Veel sterkte aan Inge – Wim’s Tri Journaal (16

pinkpop-logo

WOENSDAG – Wie aan Limburg denkt, denkt aan Ironman Maastricht, Ocean Lava Stein, Amstel Gold Race en….Pinkpop. Jan Smeets maakte vandaag de line-up bekend van het festival. Paul McCartney, Lionel Richie, Red Hot Chili Peppers enzovoorts. En Wim, welke link met triathlon heb je nu weer bedacht? Welnu, er is wel degelijk een triatleet geweest, die op het poster van Pinkpop gestaan heeft. De Fries Sido Martens mocht precies veertig jaar geleden op uitnodiging van diezelfde Jan Smeets optreden. Sterker nog: het was het tweede optreden van Sido op Pinkpop want eerder stond hij er al met Fungus (Een man die ging toch naar de wei). Sido was later medewerker van het blad Runners en voornamelijk in duathlons actief.

Ook in Limburg, niet ver van het festivalterrein vandaan gaat aanstaande zaterdag het nieuwe atletenhuis van NTC Triathlon open. Het zit aan de Watersley te Sittard en één van de bewoners – Pien Keulstra – geeft trikipedia.nl dezer dagen exclusief een inkijkje in de nieuwe woning.

CbcBhh6UEAAjF1f.jpg large

Als Frederik van Lierde zijn verdere wedstrijdprogramma bekend maakt, is dat ook groot nieuws. Voor komend seizoen staat hij twee keer op de Canarische Eilanden aan de start. De eerste is de Challenge Fuerteventura, waar FvL de puntjes op de i gaat zetten voor de Ironman France. De race is 23 april. De tweede is fantastisch nieuws voor Kenneth Gasque en zijn (Nederlandse) vrienden, want Frederik start op 16 oktober in de Ocean Lava race Lanzarote. Nota bene een week na de Ironman Hawaii. Stel je voor dat de nieuwe wereldkampioen zo maar in Ocean Lave opduikt.

Cbb3gMBUkAADsaB.jpg large

Over opduiken en ocean gesproken. Bryan Mineo staat ook wel te boek als The Swimmachine. Vandaag keek hij even op toen een grijze walvis een eindje met hem mee crawlde. Bryan vond het een eer. Fraai fotowerk bovendien.

 

12742577_1069276599760726_6242151964540624778_n

Heftig nieuws van het zwemfront. Topzwemster Inge Dekker komt voorlopig niet in actie omdat bij haar baarmoederhalskanker is geconstateerd. De komende tijd wordt de ziekte behandeld, laat de KNZB weten. “Het is natuurlijk ontzettend schrikken als dit nieuws je bereikt”, zegt Dekker. “Drie jaar lang ben ik in gedachten alleen maar bezig geweest met de Spelen van Rio en dan krijg je dit te horen. Plots staat het leven stil en zie je hoe relatief het allemaal is.”

Hier worden we toch allemaal even stil van. Vanuit de triathlonwereld: heel veel sterkte Inge. Hier laten we het voor vandaag maar even bij.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.