Geen Elfsteden; Kirsten in de krant; Eindhoven de gekste; Bondsblad; Sander naar Rio en zwemmen – Wim’s Tri Journaal 118

12735917_1070251299663256_1181337103_n

VRIJDAG – De dag dat de Elfstedentocht voor 38.000 Facebookers toch echt niet doorging. Maar ook de dag dat Kirsten Nuyes in een paginagroot verhaal in dagblad BNDeStem uit de doeken doet dat ze over 2015 niet zo tevreden was en dat haar focus op Tokyo 2020 ligt. Aanleiding is haar deelname aan de zwemloop morgen aan de Scheldeboulevard te Bergen op Zoom. Grappig hoe mijn collega-verslaggever verrast was met Kirstens Nederlandse moeder, die vooral Vlaams spreekt en haar Vlaamse vader, die zich meer in het Brabants uit. Los daarvan een voorbeschouwing op de zwemloop in diezelfde krant. Om toch maar eens aan te geven hoe belangrijk de regionale sportpers voor de publiciteit van onze sport kan zijn. Gelukkig werd het bericht door Jan en alleman geretweet: het kan dus wel.

Dat bleek trouwens ook toen het Triathlon Team van Wijnen/Hof van Twente vorige week een try-out draaide in en om Eindhoven onder de titel Triathlon Tweedaagse. Erik Lenfert van het team legt uit dat het een nieuw op te zetten trainingskamp betrof, waarbij training en de jongste wetenschappelijke kennis op sportgebied bij elkaar komen. Want Eindhoven is al voetbal-, en zwem-stad van Nederland, maar wil ook triathlonstad worden. En de Lichtstad is uiteraard de uitgelezen plaats voor de combinatie sport en techniek. Aanjagers zijn bewegingswetenschapper Olaf Noorbergen en fietscoach Maurice Heijnen. En wie volgde de clinics met camera’s? Juist Omroep Brabant, opnieuw die regionale aandacht waar we het landelijk niet altijd voor elkaar krijgen.

12442789_1070249392996780_1633449053_n
Rik op het Veld en Youri Vaes

Nog meer Eindhoven, want Squadra Kalas kreeg vandaag van de gemeente Eindhoven de sportprijs uitgereikt vanwege de landstitel in de Eredivisie vorig jaar. Het PSV van de triathlon dus. Gefeliciteerd!

Als we de geluiden mogen geloven ligt er ergens volgende week een geheel vernieuwd Bondsblad op de deurmat. Vorig jaar werd het accent al verlegd van de wedstrijdsreportages (die wij vervolgens maar op ons nemen) naar meer lifestyle en achtergrondverhalen. Vernieuwing is altijd goed, al hoop ik dat TriathlonSport niet al te zeer gaan veralgemeniseren. De sport heeft ook toppers nodig, waar recreanten tegenop kijken, die een stimulans vormen om ook aan tri/duathlon te gaan doen. Hopelijk gaat de redactie dat aspect niet vergeten. Maar misschien ben ik te zeer van de oude stempel en absorbeer ik wedstrijdverslagen en uitslagen nu eenmaal anders dan de gemiddelde lezer.

Sander Verheuvel
Sander Verheuvel

Terug naar de Spelen in Rio. Welke triatleten daar zullen acteren, wordt in de komende maanden op de WTS-races bepaald. Vandaag maakte de ITU wel bekend welke officials er naar de Olympische en welke naar de Paralympics mogen. Feest in huize Dirk Bogaert en Sander Verheuvel. Beiden zijn er bij als ’s werelds beste paratriatleten voor het eerst uitkomen op Olympisch niveau. Sander kan zijn koffers alvast pakken voor Rio. Overigens: wie de speakers worden maakt de ITU binnenkort bekend. Nog even nagels bijten dus Ruud en Hans 😉

12716036_1550685865245627_5516630310756102666_o

Johan Kruizinga is naar eigen zeggen een bescheiden amateurtriatleet uit de kop van Noord-Holland. Valt mee Johan als je Challenges Barcelona, Almere en IM Zell am See gedaan hebt, maar dat terzijdde. Dit jaar doet hij op 13 augustus mee aan de 4 kilometer lange zwemoversteek tussen Den Helder en Texel. Zijn inspanningen vertalen zich in geld wat hij overmaakt aan Spieren voor Spieren. Trouwens niet alleen van Johan, alle euries van de door Stichting Be Tough georganiseerde zwemtocht komt bij dat goede doel terecht. Johan vraagt daarom aan zoveel mogelijk triatleten om ook mee te doen.

Johan is te volgen via www.facebook.com/johanforbetough

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.