Half jaar trikipedia.nl; Pentathlon de Neiges; Droompodium in Husky; Frodo versus Boom Boom Bas – Wim’s Tri Journaal 121

_maa003198401ill0196

DINSDAG – Ik zie mooie reportages op onze website voorbij komen. Pien Keulstra, die ons haast virtueel rondleid in het nieuwe atletenhuis van NTC Sittard en het mooie gesprek wat Hans had met de apetrotse race-official Sander Verheuvel. En binnenkort mag u weer een blog van Rachel Klamer verwachten. Steeds meer pareltjes op trikipedia.nl, waarmee we in een half jaar tijd toch een mooi plekje hebben veroverd binnen de reeds bestaande tri/du-informatiekanalen. Voor op- en aanmerkingen houden wij ons uiteraard altijd aanbevolen. Het mag zelfs vanavond nog, want dan is de voltallige redactie in vergadering bijeen.

Barbara Riveros
Barbara Riveros

Schaatsen is buiten onze landsgrenzen niet vaak onderdeel van een combinatiesport. In het Canadese Quebec was dat afgelopen weekeinde wel het geval. De Pentathlon de Neiges betreft hardlopen, mountainbiken, langlaufen, schaatsen en het bij ons onbekende raquette. Het evenement bestaat al jaren maar is nu ook toegelaten tot de grote ITU-familie. Maxime Leboeuf en Claude Godbout mochten zich laten lauweren in winters Quebec. Afijn, zo hadden we ook nog races in Argentinie en Zimbabwe (lees voor dat laatste trikipedia.be het verrassende relaas van Christophe de Keyser). In Devonport waren de winnaars nog het bekendst: de Chileense Barbara Riveros en Aussie Marcel Walkington. Zelf smulde ik het meest van de podia in The Husky Long Course, een Australische halve triathlon. Je zal maar Craig Alexander, Pete Jacobs en Brad Kahlefeldt op je podium hebben en Melissa Hauschildt als snelste vrouw.

Rianne de Croock
Rianne de Croock

Winnaars van korte afstanden halen niet altijd de krantenkolommen. In ons streven daarin wel volledig te zijn melden we nog dat Stijn en Hilde Koole (de kinderen van Niels en Chantal) de mini-afstand op de zwemloop Bergen op Zoom wonnen, dat Syb de Jong en Parel Bun dat op de iets langere afstand deden en dat de ‘halve zwemloop’ naar Belg Jarno Cuypers en selectielid Rianne de Croock ging. Zo lopen we ook nog een laatste maal door de crossduathlon Waalwijk heen.

12717164_945513935531046_3882598767273162736_n

Huberto van der Schuit en Roos Staps waren de beste recreanten. Sietse de Jong snelste junior en in de jongere leeftijdsgroepen kwamen multikampioen Jelle van Lanen, Merel van Gastel, Kai van den Brink, Elien Smits en Stijn van der Vleuten als winaars uit de bus. En nu moet ik stoppen met namen noemen, want anders raakt onze eindredacteur in de stress door het vele taggen….

3048_10153994626004459_4246257300532079175_n

Mark Allen mag dan zesvoudig Hawaii-winaar zijn, je zag hem veel te weinig in andere races. In dat opzicht zijn Frederik van Lierde en Jan Frodeno veel grotere ambassadeurs van de klassieke afstand. Zij richten zich niet het hele jaar op die ene wedstrijd. Frederiks eerste piek ligt in Nice en Jan kondigde eerder al aan Challenge Roth te doen, vandaag werd bekend dat hij ook in de Ironman Zuid-Afrika van start gaat. Frodo lijkt me een mooi mikpunt voor onze Bas Diederen, die in Port Elizabeth eveneens aan zijn wedstrijdseizoen begint. 10 april is het te doen. Hm, mooie datum om het op livestream te volgen nu we toch niet meer naar Noord-Limburg kunnen/hoeven/mogen….

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.