Run-bike-runs zijn wél leuk; Rijnmond roert zich; Smullen van Gerards uitslagen – Wim’s Tri Journaal 122

 

WOENSDAG – Wie het kleine niet deert, is het grote niet weerd. Schitterend dat Weert al 2500 deelnemers aan de start heeft, Maastricht al richting 1500 gaat, Almere al over de 800 zit en Oud Gastel haar 650e aanmelding binnen heeft, maar er is nog zoveel meer leuks in de sport. Mooi voorbeeld is in het gebied van Rijnmond, Hoekse- en Krimpenerwaard. Geen Hoekse en Kabeljauwse twisten aldaar, maar de tweede uitgave van de Inter Club Competitie.

12788302_1072975102724209_460405000_n

De eerste ICC van 2015 was een succes, zegt Remco Vitscher, die alle credits geeft aan initiatiefnemer Olaf Brouwers, teammanager van Team Unltd, een team waar regionale talenten samenkomen. De ICC krijgt niet alleen een vervolg, er volgt ook uitbreiding met de inbreng van TV Hoekse Waard. De evenementenkalender begint daar al op 5 maart met een hardloopwedstrijd over 5 of 10 kilometer. Daarna volgt op 28 april de zwemloop bij TV Krimpen, van TV Dordrecht wordt de bekende run-bike-run op 27 mei in het circuit opgenomen. TV Rijnmond houdt eveneens een zwemloop en wel op 21 juni en tenslotte is TV Spijkenisse aan de beurt met een mini-triathlon over de afstanden 0,3/8/2. Competitie is een verkeerd woord. Vorig jaar waren de gemiddelde eindtijden nog bepalend voor de eindstand, nu focussen de clubs op de breedtesport met als mindset ‘durven, denken, doen en delen’. Ideaal voor de beginnende triatleet dus. Remco: ‘Tussen alle topevenementen door is er bij onze leden behoefte aan laagdrempelige evenementen om te wennen aan wedstrijdsport met begeleiding van coach of buddy. Wel hanteren we bij elke wedstrijd een aanmoedigingsprijs. Sportief gedrag, doorgaan ondanks tegenslag of een andere bijzondere prestatie zijn criteria voor deze prijs. Het wordt een leuk voorjaar in Zuid-Holland, zoveel is zeker.

12742698_997844066941544_9175502232390571178_n

Een flinke ploeg jonge duatleten onder leiding van Armand van der Smissen is afgereisd naar Mallorca voor deelname aan de eerste Powerman van het seizoen. Morgen een wat uitgebreidere voorbeschouwing op deze goed bezette wedstrijd, die ook ruim 300 atleten trekt. Goede ontwikkelingen dus ook in de run-bike-run wereld, waar de eerste RBR-Series natuurlijk ook onze volle aandacht gaan krijgen. Voor mij als West-Brabander springt één wedstrijd al in het oog: de tweede run-bike-run van Hoogerheide, gemeente Woensdrecht. U weet wellicht dat Woensdrecht er alles aan doet om wielergemeente van Nederland te zijn/worden. De GP Adrie van der Poel is in dat opzicht natuurlijk een geweldige opsteker.

scherprechter in loopparcours RBR Hoogerheide, bekend van de Wereldbeker Veldrijden.
Scherprechter in loopparcours RBR Hoogerheide, bekend van de Wereldbeker Veldrijden.

Mooi is dan dat er al enige kruisbestuiving ontstaat tussen de organisatoren van deze wedstrijd (ex-triatleet Jan Prop en Adrie van der Poel himself) en de run-bike-run. Kartrekker van het evenement is nu oud-coureur John de Crom en die heeft bijvoorbeeld wereldkampioene veldrijden Talitha de Jong al weten te strikken om het startschot te lossen. Mits haar programma het toelaat. Het wielercollege is eveneens in deze gemeente gevestigd, dus ook daar zullen vast enige talenten vandaan komen om mee te doen.

12784643_1072973696057683_1897693104_n
Gerard Oomen

Hoogerheide kwamen we gisteren nog tegen toen aan het eind van de redactievergadering van trikipedia.nl gesmuld werd bij Gerard Oomens website http://www.triathlon-uitslagen.nl/ waar uitslagen tot wel 1983 op terug te vinden zijn en dus ook de 100 en 50 kilometer of 10 uren van Hoogerheide. Mannen als Walter Boom en Martin den Otter wonnen ooit op zwembad De Plantage, Mia Wijten en Jopie Withagen waren streekfavorieten.

12736209_1072973752724344_1707368233_n
Walter Boom

En dan komen we weer bij de actualiteit, want landelijk nieuws was vandaag een 94-jarige Bergenaar, die anti-kraak gaat in zijn vroegere woning de lege Scheldeflat. Zijn naam? Marijn Withagen, vader van tien kinderen waaronder Mia en Joop/Jopie, twee Westbrabantse triathlonpioniers.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.