Candel topfavoriet op 111 in Stein

12802993_484087695111580_4326844592414762392_n

De Ocean Lava triathlon Stein heeft de primeur de eerste en enige wedstrijd in Nederland te zijn over de 111-afstand.

De eerste topper op die nieuwe 111-afstand (1 km zwemmen-100km fietsen-10km lopen) is gestrikt, en wat voor een! Niemand minder dan Bart Candel uit Maastricht, in januari nog winnaar van de loodzware Israman, zal aan de start staan in Stein. Candel is een liefhebber van de 111 variant. “Ik heb gekozen voor de 111 omdat het de perfecte afstand is voor sterke fiets- en loop triatleten die minder goed zijn in het zwemonderdeel. Daarnaast is het herstel veel sneller doordat het looponderdeel relatief kort is. Het is voor mij een mooie opbouw naar het NK halve en vervolgens de Norseman.”

De Maastrichtenaar heeft ook nog een tip voor beginnende triatleten. “Met name voor diegenen die uit het fietsen komen, is het een perfecte afstand om in het eerste jaar te voltooien. Het is namelijk goed trainbaar. Een halve triathlon is voor beginnende triatleten vaak toch een brug te ver en een halve marathon hakt er toch in aan het einde.” Candel heeft in het verleden tweemaal eerder aan een 111 deelgenomen. “De Tristar in Worms is helaas failliet gegaan. Maar dat was een geweldig evenementen met een dito organisatie. De 111 van Bilzen was ook leuk, maar ik miste de heuvels. Vandaar dat ik in Stein mee doe dit jaar!”, aldus Candel.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.