Hendrik Venema zesde in Berendrecht

Wouter Wuilmus Berendrecht
Wuilmus wint in Berendrecht (foto: Chris Hofkens)

Als er een Nederlandse cross duatlon net over de grens is, dan mag je altijd rekenen op een legertje Belgen. Hendrik Venema maakte zondag de omgekeerde beweging en trok naar Berendrecht, ten noorden van Antwerpen. De Nederlandse offroader deed het uitstekend, maar kwam in de slotrun een handvol seconden te kort om de top-vijf te halen. Hij werd knap zesde. De overwinning ging naar Wouter Wuilmus.

In de eerste 3,2 km lopen gingen Yeray Luxem en Wouter Wuilmus er stevig tegenaan. Ze pakten meer dan een halve minuut op de eerste achtervolgers, met Frederik Sleutel, Micha Van Den Eynde, Mathias Cloostermans en Hendrik Venema. In het mountainbiken moest de Nederlander al snel lossen en ook voor “De Buffel” ging het te snel. Specalisten Van Den Eynde en Cloostermans reden al snel het gat dicht op Luxem en kregen ook Wuilmus te pakken. De Cycosports-atleet is al enige tijd in goede doen en zette dat in de verf door in de slotrun vlot weg te lopen van Micha en Mathias. Die zag zijn podiumplaats nog wegglippen toen Luxem hem voorbijliep naar de derde plaats. Wuilmus won in 1u21’35 en had exact een halve minuut voorsprong op Micha Van Den Eynde. Yeray Luxem werd derde in 1u23’57, Mathias Cloostermans was vierde in 1u24’14, Frederik Sleutel werd in 1u26’00 vijfde en Hendrik Venema pakte na 1u26’06 de zesde plaats.

Bij de vrouwen haalde Silke Baumer het vlot in 1u44’39. Ze had bijna drie minuten voorsprong op Kristien Nelen. Leen Leysen werd, net als haar Yeray, derde.

CD Berendrecht 2016

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.