Triatlon ervaren tussen de pro’s

IMG_20160226_215541_224

Eén van de dingen die triatlon zo leuk maakt voor de doorsnee recreant, is het feit dat toppers altijd vlot te benaderen zijn. Je staat er samen mee aan de start en de meesten onder hen zitten nooit verlegen om een babbel of om tips uit te delen. Bij Team4Talent gaan ze nog een stap verder en bieden ze je de kans om te trainen tussen de pro’s. Op zondag 17 april organiseren ze hun succesvolle triatlon-clinic in Zeist met een goedgevulde dag rond het thema ‘efficiënt en slim trainen’. Namens trikipedia.nl doen Minet Van der Ploeg (winnares van onze “Dé topprestatie van het jaar” wedstrijd) en Marie Jose Schelvis (bekend van Rennen Voor Twee als finisher in Oud-Gastel) mee.

Op de Team4Talent Triatlon Clinic zijn alle triatleten welkom, ongeacht je niveau. Je inzet is wel belangrijk. De voorgaande edities waren een groot succes, maar niettemin kiest Team4talent dit jaar voor een totaal ander programma. Dit betekent dat het ook een nieuwe ervaring wordt voor de atleten die er een eerdere editie bij waren. Dit jaar leggen ze bij Team4talent het accent op zwem- en looptechniek. Het thema van dit jaar is ‘Efficiënt en slim trainen’.

IMG_20160226_215838_538

Het zwemgedeelte bestaat globaal uit 2 onderdelen: techniek van de borstcrawl en techniek die nodig is bij het openwaterzwemmen. De looptraining is ook gericht op techniek. Daarnaast laten de atleten je ervaren hoe je een looptraining kwalitatief goed kan inrichten. Bij beide onderdelen is er veel individuele aandacht voor de deelnemers.

IMG_20160226_215911_690

Mark Oude Bennink vertelt in een presentatie hoe hij slim omgaat met zijn tijd. Hoe train je efficiënt en doelgericht? Waar moet je rekening mee houden in je planning en wat is belangrijk bij je voeding? Zijn verhaal wordt voor veel triatleten een ‘eyeopener’.

Omdat T4T met deze onderdelen gericht aan de slag gaan en daar veel tijd in wil investeren, is er dit jaar geen plaats voor een fietstraining. Dat maakt de clinicdag bovendien praktischer omdat je als deelnemer geen fiets-spullen hoeft mee te nemen. Het fietsonderdeel komt wel aan bod tijdens de presentaties.

En dit is nog niet alles. Het programma is nog niet af. Dus laat je verrassen en kom op zondag 17 april naar de Team4Talent clinic in Zeist. Deelname kost 29,95 € en tickets zijn te verkrijgen via de webshop.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.