Abu Dhabi here we come; hardlopen; Ocean Lava breidt uit; Team Hoy en Leonardo in triathlon? – Wim’s Tri Journaal 126

images

MAANDAG Op tijd met voorbeschouwen beginnen deze week. Want in tegenstelling tot afgelopen weekeind barst het seizoen komende zaterdag en zondag op alle fronten los. Rachel Klamer heeft alle overtollige bagage overboord gegooid (richting Nederland) en hangt weer ergens in de lucht richting Abu Dhabi. Maaike Caelers vliegt vanuit zuidoostelijke richting naar het Midden-Oosten. Daar immers moet het allemaal gebeuren. Later deze week meer daarover. Verder Ironmans, Powermans en bij ons natuurlijk het Nederlands kampioenschap wintertriathlon in Groningen. We komen er in de komende aflevering allemaal op terug.

CcXyWdoW4AElVKB

Waar waren onze tri/duatleten afgelopen weekeinde nog meer? Welnu, in de bosloopcompetitie van Harderwijk bijvoorbeeld met zeges voor Linda van Bemmel en Yvonne van Keulen. In de Berden voorjaarsloop, waar op de middenafstand Menno Koolhaas en Marco van der Stel de dienst uitmaakten en ook Ynze Keulstra in de top tien finishte. Beste vrouw was Nicole Loeve. De kortste afstand was een prooi voor Rani Skrabanja, die net achter Finn Timmermans over de streep kwam. In de Eindhovense Karpencross werd Youri Vaes vierde en Robin den Oudsten zesde. Marcel Laros won de Atledocross in Dongen.

12065583_1689637437987279_107311601667348879_n

Uit Dongen komt oorspronkelijk ook Bart Candel. De winnaar van de Israman is opgevoerd als de eerste topper op de 111-race in Stein. Een mooie opsteker voor de Ocean Lava-organisatie in Limburg. Het gaat toch wel goed met dat door Kenneth Gasque in het leven geroepen circuit. Eerst krijgt hij het een week na Hawaii voor elkaar om Frederik van Lierde te laten invliegen op Lanzarote. Inmiddels is ook bekend dat op 15 mei de nieuwe Ocean Lava-race op Malta wordt gehouden en dat er een week na Lanzarote aan de zuidoostkust van Spanje in La Manga del Mar Menor ook een Ocean Lava wordt gehouden. Op de volledige afstand nog wel!

remy

http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2016-02-29/976660/vasseur-wil-zeeuws-triatloncircuit#.VtSH2uYf2ig

Als het aan Remy Vasseur ligt, komt er in de toekomst wellicht ook een Schelde Klei-circuit. Middelburg op 27 augustus moet de opmaat worden voor meerdere Zeeuwse wedstrijden in 2017 en de jaren daarna. De sport klimt daar gelukkig uit een dal. Meer hierover bij Omroep Zeeland.

image-5773559

En BNDeStem had het over de landelijke allure van de triathlon Oud Gastel nu die vrolijke tv-helden uit Real Men mee gaan doen aan de race. Intussen werd ook de voorzitterswissel aangekondigd: Frank Hopstaken draagt na zeven jaar het stokje over aan Corné Kriesels. Succes!

Internationaal wonnen een Colombiaan, een Israëliet, een Japanner en een Costa Ricaan de verschillende ITU-races. Hoezo geen mondiale sport? Datzelfde zal Mathieu van der Poel ook ervaren op de MTB, hoewel hij op Cyprus aantoonde een vlotte leerling te zijn.

Inspirerend was het Team Hoyt altijd al voor veel sporters en niet-sporters. Naast films, documentaires is er nu ook een song aan het illustere vader-zoon duo uit het Amerikaanse Holland gewijd. Gespeeld door de Ted Painter Band. Te bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=tOoaki-PrKw,

Overigens is het het team Noah en Robert Brethouwer ook in deze clip te zien (3:39).

12794371_1075708069117579_3309923010292396963_n12814228_1075708129117573_3356715469490231026_n

Tenslotte: hoewel zijn rol in Titanic het ergste doet vermoeden, is ook Oscar-winnaar Leonardo Dicaprio sportief genoeg om ooit een triathlon te doen. Zijn looptraining is alvast begonnen. In burger nog, maar alle begin is moeilijk. Hij deed er per slot van rekening ook tig jaar over voor hij het felbegeerde beeldje in zijn armen kon sluiten.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.