Zwemloop Bodegraven; Ironman Nieuw-Zeeland is los; Chuck Norris is de echte Ironman-founder – Wim’s Tri Journaal 130

12832561_926717120780139_8420895853873961418_n

VRIJDAG De hele week blikten we vooruit op de races van het weekeinde. Zaterdagochtend barst het geweld los met om 10 uur in Abu Dhabi de mannenrace en om 13 uur zijn alle Oranje-ogen gericht op Rachel Klamer en Maaike Caelers. Leuk detail is dat we deze week Leanne Fanoy benaderden voor een live-verslag in de stad waar ze woont, maar laat ze nu net naar Lanzarote gevlogen zijn om zich daar met haar coach voor te bereiden op het Europese seizoen. Een seizoen waarin ze onder meer Oud Gastel op haar programma heeft staan. Waarvoor dank 😉

Leanne Fanooy
Leanne Fanoy

En naast de wintertriathlon Groningen is zondag ook de heerlijk recreatieve zwemloop van TTB in Bodegraven. Deelnemers verzamelen in de Zwamkuil, zwemmen in De Kuil en – let op! – het loopparcours is voor het eerst in zeventien jaar gewijzigd. Geen groots startveld, maar dat vindt niemand erg. Als Ada van Zwieten er maar bij is, dan vinden ze het al best. En good-old Ada is dat wel van plan.

Dat de parasport volop in de belangstelling staat weten we. Sinds deze week heeft NOSop3 ook de paratriatleten in de Road to Rio in het vizier. Joleen Hakker werd door de camera’s gevolgd en dat resulteerde in een prachtige reportage. Het zal je maar overkomen: na een operatie wakker worden en plots niets meer kunnen zien. Joleen maakte snel van de nood een deugd en is nu kandidaat voor het Braziliaanse podium. Wat heet: als het aan haar ligt, komt ze met een gouden plak huiswaarts!

Terwijl de dames de keiharde puntenrace in Abu Dhabi in gaan, reisden de toppers bij de mannen af naar het Spaanse Vera voor een volgende trainingsstage. Marco van der Stel, Menno Koolhaas en Jardy van den Heuvel richten zich daar op de eerste internationale confrontatie, die waarschijnlijk in het Portugese Quarteira zal zijn.

Verder: zijn er veel Slots te verdienen in de twee nieuwe Chinese 70.3 Ironman wedstrijden (drie keer raden waarom dat zo is), krijgt Whistler Canada er naast de Ironman een 70.3 bij en staat Gordon Ramsey uitermate stoer op de cover van Triathlon 220.

12825616_1078233422198377_1325849965_n

Zojuist is de eerste Ironman van 2016 begonnen. In Lake Taupo lagen de 1253 triatleten klaar voor de New Zealand-race. Dylan McNeice kwam zoals verwacht als eerste aan de kant. Zoals gezegd: Cameron Brown kan zo maar voor de twaalfde (!) keer kampioen worden. Meredith Kesler is in staat om haar vijfde Ironman op rij te winnen in evenzovele starts. Van Nederlandse zijde geen echte deelname al rekenen we Cor Story (geboren in Rhenoy, Betuwe) nog altijd wel tot de Nederlanders. Stephane van den Bruggen houdt de Belgische eer hoog.

Tot slot: het mysterie van de oorsprong van Ironman Hawaii is opgelost. Chuck Norris, vechtsporter en acteur laat op Twitter het volgende weten:

A few guys tried to follow Chuck Norris during a light workout while he was vacationing in Hawaii. It’s now called the Ironman Triathlon

En zooo is ‘t gekooome, om met Frater Venantius af te sluiten. Tot zondag!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.