Erik-Jan Spijkerman en Eline Lute-Kuin Nederlands Kampioen wintertriathlon 2016

12825288_753205931481781_1189158176_n

Direct na afloop van het NK wintertriathlon sprak trikipedia.nl met Erik-Jan Spijkerman;

“Pas “last minute” heb ik besloten ook voor het NK wintertriathlon te gaan, immers alle doelen zijn gericht op Ironman Maastricht. Natuurlijk gaven de laatste twee crossduathlons goede moed en toonden aan dat mijn vorm er al wel is. Ik had me voorgenomen om behoudend te lopen. We waren weg met een groep van 4 man, met o.a. Teun Sweere. Ik liep heel gemakkelijk. Vooraf had ik me voorgenomen de gok te nemen om vol te gaan in het fietsen, het was een gok maar het pakte goed uit. Ik kwam met 2 minuten voorsprong na het fietsen terug bij de ijsbaan. Het was wel een bijzonder fietsparcours; zo haalde ik een vrijgezellenparty op de Solex al krijsend in. Met 3,5 ronde voorsprong op Teun Sweere kon ik aan het schaatsen beginnen. Het werd een bekeken race, ik heb bewust Teun terug laten komen op drie ronden en ben aangehaakt. Met drie ronden voorsprong heb ik mijn tweede nationale titel (2008) wintertriathlon behaald. Vooraf had ik de druk bij mezelf neergelegd en blij dat ik dit heb kunnen waarmaken”.

“Mijn hoofddoel dit seizoen is Ironman Maastricht; ik doe nog o.a. 111 Bilzen, 111 Gerardsbergen en vroeg in het seizoen Mirandabad triathlon. Twee trainingsstage’s in de Provence, Frankrijk moeten mij brengen naar de topvorm in Maastricht”.

Eline Lute-Kuin werd Nederlands Kampioene bij de dames.

12801387_913562435428713_7180983285994067479_n

Volledige uitslag NK wintertriathlon Groningen:

http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2016/mar/5/groningen/Kw_Ind_TusLang.html

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.