Bruins klopt wereldkampioen in Maleisië

Thomas Bruins Malaysia

In Putrajaya heeft Thomas Bruins voor een verrassing gezorgd in de Powerman Maleisië. De in Australië woonachtige Nederlander versloeg er namelijk wereldkampioen Gael Le Bellec en pakte zijn grootste overwinning ooit. Tot en met 2013 werd de Powerman Malaysia altijd aan het eind van het seizoen georganiseerd. Dat jaar werd Thomas Bruins er derde achter Zwitsers Andy Sutz en Andre Moser. Ondanks de verhuis naar maart waren de Asian Championships in Maleisië volledig uitverkocht en met bijna 3.000 deelnemers is het opnieuw zowat de allergrootste duatlon ter wereld.

Thomas Bruins bleek zondag het beste bestand tegen de hitte en de vochtigheid. In de eerste 10 km lopen vormde hij samen met de Fransman Gael Le Bellec en de Filippijn Javier Robeno een achtervolgend trio dat wisselde op tien seconden van de Filippijnse leider John Leerams. In het fietsen namen Bruins en Le Bellec het voortouw. Verrassend genoeg bleef John Leerams redelijk sterk in het spoor van het Nederlands-Franse duo. De rest volgde na 60 km fietsen op minuten. De drie kandidaten voor het podium zouden dus in de laatste 10 km lopen strijden voor de winst. Thomas Bruins beschikte over de beste loopbenen en liep nog drie en vier minuten uit op zijn concurrenten om in 2u35’53 zijn allereerste Powerman te winnen. Leerams werd verrassend tweede op 3’26. Le Bellec pakte het brons in 2u40’42.

Bij de vrouwen behaalde wereldkampioene Emma Pooley een vlotte overwinning. De Britse werd in 2u57’27 achtste overall en had meer dan een kwartier voorsprong op de Japanse Airi Sawada en de Filippijnse Mirasol Abad.

Powerman Malaysia

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.