Secondenspel in Bodegraven

Bodegraven zwemloop
De start van de zwemloop in Bodegraven (foto: TTB)

De zwemloop van Bodegraven werd een plaatselijk onderonsje tussen Luke Rijnbeek, de sterke zwemmer van BZ&PC, en de triatleten van TTB. Na de 1000 meter zwemmen leek Luke al zeker van de zege met een scherpe tijd van 56’02. Maar in de 10 km moest hij nog het volle pond geven. Op de sprintafstand (500 meter zwemmen en 5 km lopen) won de Belg Lars Baeyens, die een eerste zege pakte voor zijn nieuwe Nederlandse Kijani-team.

Luke Rijnbeek Bodegraven 2
Luke Rijnbeek uitgeput na een felle strijd in Bodegraven (foto: TTB)

Luke Rijnbeek was duidelijk de beste zwemmer. Met 56’02 zette hij een bijzonder snelle tijd neer, waarmee hij bijna 2 minuten sneller zwom dan belangrijkste uitdager Ron Noordergraaf. Uiteindelijk moest Luke in de 10 km lopen het onderste uit de kan halen om de tijden van snellere lopers Ron Noordergraaf en Pascal Bus te kloppen. Dat lukte Luke maar ternauwernood, die volledig uitgeput de finish bereikte. Met een eindtijd van 56’02 won hij de zwemloop, maar hij hield slechts 11 seconden over op Ron Noordergraaf. Pascal Bus klokte exact dezelfde tijd (56’52) als Martin Kerkvliet, zodat ze beiden ex aequo derde werden.

Bij de vrouwen had Kim De Vor minder tegenstand. Zij won in 59’00 voor Anne Stellaard en Ingrid Eelkema.

Lars Baeyens Bodegraven 1
Lars Baeyens pakt zijn 1ste zege voor Kijani (foto: TTB)

De Belg Lars Baeyens treedt dit seizoen in de Nederlandse eredivisie aan met het Kijani-team. Hij wachtte echter niet op de start van de Nederlandse teamcompetitie om alvast de grens over te steken. Zondag trok hij naar Bodegraven, waar hij met ruim verschil de plaatselijke zwemloop won over de korte afstand. De Kempenaar uit Wechelderzande zette de snelste zwemtijd neer en had na 500 meter zwemmen bijna een minuut voorsprong op zijn eerste achtervolgers. In de 5 km lopen liep Lars nog verder uit. Hij won vlot in 24’33, bijna vier minuten sneller dan Arnoud Van Garderen. Robert Van Der Toorn werd derde. Bij de vrouwen was Danielle Vermeulen de verdiende winnares. Ze was bijna zes minuten sneller dan Francoise Carlotti en Elsemieke Nuijten.

Uitslagen Bodegraven

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.