De laatste uitslagenkruimels; Spikecity roert de trom en dat doet Rotterdam woensdag ook. – Wim’s Tri Journaal 133

TVS90-NK-RBR-kwart_2016-1030x720

DINSDAG – Middenin een verbouwing met een dienstweigerende computer nog even een Tri Journaal losweken: het is  een uitdaging op zich. Van de weekendwedstrijden houden we nog de crossduathlon in Nossegem over. Voor de Belgen de laatste belangrijke graadmeter voor hun BK aanstaand weekeinde in Retie. Voor Bredanaar Martijn Alberts een wedstrijd om zich te meten met de Belgentop. Hij finishte als dertigste. Winnaar werd Seppe Odeyn voor Rik Thijs en Paul Embrechts. Samen met Geert Laureyssen en Jan Debie vier kanshebbers voor de landstitel bij onze zuiderburen.

Het XTerra-circuit speelt zich vooralsnog hoofdzakelijk aan de andere kant van de wereld af. In Nieuw-Zeeland, gelijk met de Ironman, waren de offroad specialisten in  Motatapu bijeen: Olly Shaw en  Mary Gray waren de beste in het ruige landschap, waar onder meer opnames van Lord of the Rings zijn gemaakt.

Goede run-bike-run berichten de laatste weken. De Powerman-winst van Thomas Bruins haalde de landelijke kranten zelfs en dat kon niet gezegd worden van de Word Triathlon Series in Abu Dhabi al was dat in ons geval minder erg. Gisteren het enthousiasme uit Spijkenisse, waar de politietriathlon aan het eind van het seizoen sinds jaar en dag een begrip is, gevolgd een week later door de tot dusverre bescheiden TVS’90-duathlon. Maar daar komt dit jaar verandering in. Zondag 9 oktober wordt het NK run-bike-run op de wegen van Spijkenisse gehouden. En Remco Vitscher en zijn team hebben de smaak te pakken, getuige een berichtje: ‘over een paar jaar de eerste Ironman van Spikecity’. That’s the spirit Remco!

Goed dat duatleten niet zulke nachtbrakers zijn trouwens, anders hadden ze met de Nacht van de Triathlon een korte slaap gehad. Die is immers op 8 oktober in Oud Gastel en voor degenen, die een ter plaatse een bed willen: we gaan erin voorzien! Ironman Hawaii en dan meteen door naar Spijkenisse: zo’n weekend  dus.

Nog meer goed duathlon nieuws. De ITU maakte vandaag bekend dat de Spaanse koning Felipe VI de uitnodiging geaccepteerd heeft om als erevoorzitter van het WK duathlon in Aviles te fungeren. De oudste dochter van de koning is prinses van Asturië, waar Aviles ligt. De kans is groot dat het koninklijk paar het evenement op 3 en 4 juni gaat bezoeken. 1400 atleten uit 40 landen maken hun opwachting.

Morgen presenteert TIG Sports zich aan de pers. De vakpers en veel triatleten hebben het verhaal al kunnen horen op het 10e NTB-Congres, maar vandaag hoort de complete media de plannen voor 23/24 juli in de Maasstad. TIG Sports is gepokt en gemazeld in het neerzetten van grote sportevenementen. We noemen: het WK roeien in 2014, het WK beachvolleybal 2015, Tata Steel Chess Tournament en dit jaar het EK atletiek in Amsterdam en ook het Holland Heineken House in Rio. Maar voor ons zijn de twee triathlons van groot belang. Eerst het allereerste WK paratriathlon en volgend jaar de Grand Final van de World Triathlon Series. Komt dat zien!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.