Verkouden Rachel Klamer zet toch door

Rachel Klamer Mooloolaba 1 Delly Carr
Rachel Klamer klaar voor de start in Mooloolaba (foto: ITU/Delly Carr)

Op wereldvlak is triatlon een spel van seconden en dat bleek zaterdagnacht Nederlandse tijd ook in de eerste wereldbeker van het seizoen. In het Australische Mooloolaba startte het ITU World Cup circuit met een sprinttriatlon. Maar in de enorme golven van de surf van de Stille Oceaan bleken een paar seconden bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Ondanks een aanhoudende verkoudheid deed Rachel Klamer op karakter uit en dat was beter dan verwacht.

Zoals je in Rachel’s trikipedia.nl blog kon lezen, wordt de Nederlandse topper geplaagd door een stevige verkoudheid. Haar verwachtingen waren dan ook niet hooggespannen voor Mooloolaba, maar na overleg met coach Joel Fillil besloot ze er toch het beste van proberen te maken. Rachel kwam als 21ste uit het water op bijna 40 seconden van Kirsten Kasper.

Swim Mooloolaba Delly Carr
Stevige surf in Mooloolaba (foto:ITU/Delly Carr)

Vooraan hadden een aantal dames de juiste golf uitgekozen en zo viel er in de lange aanloop naar de eerste wissel een gat dat de achtervolgsters niet meer zouden overbruggen. Met drie Australische dames voorin, samen met onder andere Lisa Norden en Jodie Stimpson, was het duidelijk dat er snel gefietst zou worden.

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

Klamer kon deze keer op de fiets het tempo van de achtervolgende groep blijven volgen en liep met een 18’23 nog behoorlijk, ondanks de hitte van 30 graden, op de 5 km. Met een eindtijd van 1u00’36 werd ze nog 26ste.

“Benauwd, heet, steken…”

[lightbox full=”http://”]

Small steps forwards for Rachel . Listen to her race report .#Mootri #motivation #wcMooloolaba #dutch

Geplaatst door Rachel Klamer op vrijdag 11 maart 2016

[/lightbox]

“Het was echt zwaar, het zwemmen was heel heftig”, vertelde Rachel na afloop. “Ik had gehoopt dat het iets beter zou gaan, maar niet verwacht eigenlijk, want ik ben nog steeds flink verkouden. Bij het fietsen heb ik er in ieder geval bij kunnen blijven deze keer. En het lopen, tja… benauwd, heet, steken, alles wat maar kan tegenvallen, maar ik heb alles gegeven,” aldus Rachel.

Podium Mooloolaba Delly Carr
Vrouwenpodium in Mooloolaba (foto:ITU/Delly Carr)

Net zoals vorige week in Abu Dhabi stond er in het lopen geen maat op Jodie Stimpson. De Britse won vlot in 58’31 voor thuisatlete Emma Moffatt. De verrassende Kirsten Kasper (USA) werd derde.

Mooloolaba F 2016

2 op 2 voor Mola

Mario Mola Mooloolaba Delly Carr
Mola wint in Mooloolaba (foto:ITU/Delly Carr)

Bij de mannen kregen we vooraan één grote groep in het fietsen. De laatste 5 km lopen werden dan ook één lange spurt én een uitputtingsslag. Eén na één zagen we atleten uitgeteld tegen de vlakte gaan bij de finish. Vier toppers konden zich afscheiden, waarbij Mola en Hernandez er in de laatste ronde alleen vandoor gingen. Mario Mola won de Spaanse strijd met een alweer indrukwekkende tijd van 52’55. De Portugees Pereira werd derde.

Mooloolaba M 2016

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.