Akershoek en Wassink podium in Herderen, Van der Meer heeft genoten, goede wedstrijd jongeling Joey van ’t Verlaat

Foto Chris Hofkens
Foto Chris Hofkens

HERDEREN – Vorig jaar nog winnaar, nu onderbrak Marco Akershoek de Spaanse trainingsstage om zijn titel te verdedigen in de Belgische openingswedstrijd te Herderen. Maar anders dan vorig jaar was de Belgische top nu wel vertegenwoordigd, want de race gold als opening van de UrbanTriSports 3Series van Sportevents, een nieuw regelmatigheidscriterium in België met wedstrijden over verschillende afstanden.

De race begon met het zwemonderdeel in de ochtenduren, waarvan de tijden bepalend waren voor de volgorde ’s middags bij fietsen en lopen.

Stef Verachten had ’s ochtends het snelst gezwommen (wat je hier op onze zustersite trikipedia.be al kon lezen). Achter hem kregen we bijzonder snelle wissels, zodat sterke fietsers als Stenn Goetstouwers en Pieter Heemeryck al vrij vlug vooraan zaten. Halfweg hielden we een kopgroep van vier over: Heemeryck, Goetstouwers, titelverdediger Marco Akershoek en het jonge toptalent Dries Matthys. Edo Van der Meer ging nog even mee, maar moest in de slotronde de rol lossen.

Pieter Heemeryck was de sterkste vandaag, al verloor hij de Battle of the Sexes en de bijhorende premie van 500 euro aan Alexandra Tondeur. Pieter noteerde een voorsprong van 57 seconden op titelverdediger Akershoek en een andere favoriet Stenn Goetstouwers.

10470827_1148395931840316_6847363561199592643_n
Foto Ludo van der Put

Bij de vouwen was er geen kruit gewassen tegen Alexandra Tondeur. Zij gaf haar landgenote Hanne de Vet en de Amersfoortse triatlete Sandra Wassink het nakijken.

Sandra Wassink, gestart met blessure, haalde het podium en was daar blij mee, maar vroeg zich tevens af of het wel zo heel verstandig was om niet helemaal fit aan de start te verschijnen, toen ze al hinkepotend terug naar Nederland vertrok.

10632663_1148368321843077_9203317075997963622_n
Foto Ludo van der Put

Marco Akershoek, in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe Belgische team Zamaro-Wilier, bevond zich in de kopgroep, samen met Edo van der Meer (Canyon-Fusion), Stenn Goetstouwers, Dries Matthys en de latere winnaar Pieter Heemeryck. Een aantal maal probeerde Van der Meer de kopgroep uit elkaar te sleuren, echter zonder het gewenste resultaat. Van der Meer: “Ik heb plezier gehad tijdens het fietsen, mijn lopen ben ik nog niet zo tevreden over”. Akershoek: “Pieter was gewoon te sterk, ik ben tevreden als beste van de rest”.

12670767_1148368475176395_3172540904997778699_n
Joey van ’t Verlaat (foto Ludo van der Put)

Opvallend was de prestatie van de jonge Joey van ’t Verlaat, die in de achtervolgende groep het werk absoluut niet schuwde en een mooi resultaat boekte in Herderen. Ook de bonte oranje-zwarte bende van Maastricht met onder andere Norbert Deen lieten zich horen en zien…

Dank aan fotograaf Ludo van der Put voor de mooie plaatjes. http://www.ludo-grafica.nl/

Herderen uitslag 2016

Bekijk hier het verslag op onze Belgische site trikipedia.be…

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.