Na de prestaties en het boek nu ook een eigen bokaal voor Wouter; run-bike-run series beginnen Wim’s Tri Journaal (140)

11940687_1086083074746745_1763479187_n

WOENSDAG – Baanbrekend werk heeft Wouter Duinisveld voor de triathlonsport (en voor mensen met een donorhart) al vaker verricht. Hoeveel triatleten kunnen zeggen dat ze dankzij het hart van een ander een Ironman voltooid hebben, een bestseller over hun leven hebben uitgebracht en daarmee ook nog eens in contact gestaan met premier Mark Rutte. De bij iedereen geliefde Hagenaar wel. Overigens denk ik dat er van Wouter weldra een nieuw boek, een tweede deel verschijnt want wat er na ‘De hartslag van een ander’ allemaal nog in zijn leven is gebeurd daar moet een normaal mens tweehonderd jaar voor worden.

Neem vandaag. De Haagse sportfotograaf Hans Willink kon het al langer niet uitstaan dat er in zijn stad wel sportprijzen aan valide sporters worden uitgereikt, maar geen categorie gehandicapte sporters bestond. Dat euvel is vandaag rechtgezet. En wie denk je dat de eerste Haagse Sportprijs voor gehandicapten krijgt uitgereikt? Juist: triatleet Wouter Duinisveld. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van wethouder Rabin Baldewsingh. Ook Wouters grote vriend Jurriaan van der Meijden was bij de feestelijke uitreiking aanwezig.

1934087_487870918086203_3601775215513772616_n

In 2006 bracht een virus grote schade toe aan Wouters hart. Van de ene op de andere dag hoorde hij dat zonder nieuw hart verder leven onmogelijk was. Maanden later kreeg hij dat nieuwe hart en kon weer doen wat hij zo graag doet: sporten. Met als mooiste exponenten de het finishten op de Ironmans van Frankfurt (2014) en Maastricht vorig jaar. Het mooiste van alles is dat de prijs voortaan vernoemd wordt naar de eerste sporter die de onderscheiding wint. Er is dus voortaan de Duinisveld-bokaal. Wow!

Gehandicapt, paratriatleet? Eigenlijk is Wouter van buitencategorie. Ik zie hem bijvoorbeeld nog niet meedoen aan het WK in juli in Rotterdam. Para 1 tot en met 5? Aan de Team4Talent-man zijn deze groepen niet besteed. Hij staat er gewoon weer ergens dit jaar. Op een bijzondere wedstrijd. Daniël Knegt van TC Alphen bijvoorbeeld gaat echt voor een mondiaal plekje in de paratriathlonsport. Debuterend vorig jaar in Oud Gastel met een nationale titlel heeft Daniël de smaak te pakken. Rio komt te vroeg, maar Rotterdam is een mooi speerpunt. En in de aanloop daarheen is ook hij naar Zuid-Afrika afgereisd om mee te doen aan de ITU paratriathlon in Buffalo City.

index

We gaan naar de run-bike-run. Zondag opent Hilversum immers het gloednieuwe circuit, gebaseerd op de Lotto Eredivisie. Deze Run-bike-run Series geven  absoluut nieuwe impulsen aan de tweekamp. Achttien teams van vier atleten maken de primeur mee. Op papier lijkt Keep-On-Running-Hammer het sterkste kwartet op de been te brengen: Series-initiator Armand van der Smissen, Alexander Picard, Marina van Dijk en Tjemme Stegenga. Maar dan rekenden we buiten de triathlon-inbreng, want Squadra gaat op twee paarden wedden komend  jaar. Voor Hilversum staan maar liefst Marco van der Stel, Tim van Hemel, Devi Wolthuizen en Youri Vaes op scherp. Maar ook het Regiotrainingteam Tilburg met de jonge talenten Joey van ’t Verlaat, Sietse de Jong, Shirin van Anrooij en Jan van der Meijs mag er wezen. Als dan ook Joep Staps, Juul van der Kruijs, Maikel Zuijderhoudt en Wouter Kegge zich komen melden, dan mogen we van een buitengewoon sterke bezetting op en rond de beruchte bult van Anna’s Hoeve spreken. Kregen de duatleten vorige week nog krentenwegge in Wierden, nu ligt het marathonbrood van bakkerij de 7 Heerlijkheden klaar. Dat wordt smullen….

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.