Teleurstelling bij Izar; Duurzaamsport; Aanmelden 1e Divisie; Happy Aruba en twitterkoningin Eva – Wim’s Tri Journaal 142

12476574_1131212263565048_396370137_n

VRIJDAG – Izar van Gool is een enthousiaste du- en triatleet uit het Westbrabantse dorpje Wagenberg, geboortedorpje van oud-international Michel van de Corput. Izar slaapt bij veel wedstrijden in zijn busje, doordeweeks staat ie voor de klas. De afgelopen winter had de TVB-atleet als droom deelname aan het EK crossduathlon. Izar nam aandachtig de kwalificatiemogelijkheden door, schreef zich bewust voor wedstrijden in waar hij zich in de kijker kon lopen en fietsen. De kroon op het werk was vorig weekend de tweede plaats in Wierden. Jubelende meldde Izar dat hij had voldaan aan de voorwaarden voor deelname aan het EK in Roemenië: een plaats bij de eerste drie en in dit geval nog vóór topatleet Joost Christiaans. Maar bondscoach Johan Neevel temperde het enthousiasme van de Wagenberger enigszins: er is twijfel of Van Gool aan de ambities kan voldoen en die zijn een top tien notering. Maar Johan nodigde Izar wel uit voor de centrale trainingen. Wordt vervolgd.

De Run-bike-run Series maken volgens mij een bliksemstart in Hilversum. Teams op volle sterkte en door het parcours (lopen op grotendeels onverhard terrein, fietsen op de weg) de perfecte overgang van winter naar lenteseizoen. Armand van der Smissen is op de erelijst de meest succesvolle deelnemer: drie keer over-all winnaar en vorig jaar de snelste in de aparte master-serie. Nico Weerkamp was in de beginjaren ook drie keer succesvol. Teams maken ook al mooie websites en mooie interviews zoals ik vandaag las van Roland Besselink, deeluitmakend van Jan Wullinks Run Bike Run Team Duurzaamsport! O ja, Ruud: vraag zondag ook even aan Marco van der Stel hoe vaak hij eerder al een duathlon deed. Ben reuze benieuwd.

Over Teamcompetities gesproken. Vannacht om twaalf uur begint de aanmelding van de teams voor de 1e Divisie-triathlon. Vijf wedstrijden: 38 teams. Allemaal knokkend voor mogelijke promotie naar de Eredivisie volgend jaar!

In Buffalo City staat niet alleen Daniel Knegt aan de start van de ITU Paratriathlon. Ook Joleen Hakker en Sjaak van den Berg zijn naar Zuid-Afrika afgereisd.

12782423_1087613007927085_180494570_n

Voor drievoudig Hawaii-winnares Mirinda Carfrae begint het seizoen dit weekeind in Mexico met een 70.3. Voor haar dit jaar twee heles: Ironman Austria en uiteraard Kona.

12325285_1087613837927002_653833349_n

Het was vandaag een nationale feestdag op Aruba: one happy island. Dat wordt het ongetwijfeld ook op 23 oktober als de eerste Challenge wordt gehouden. Inmiddels rollen de celebrities over elkaar heen om de wedstrijd aan te prijzen. Het zijn niet de eersten de besten, die ambassadeur geworden zijn voor Challenge Aruba: Marc Herremans, Tim DeBoom, Chris McCormack en de befaamde triathloncommentator Bob Babbit. Het moge duidelijk zijn dat Mario Nooijen en zijn mensen meteen hoog inzetten. En waarom ook niet? Het decor is perfect, de sfeer Arubaans gelukkig en blij.

11998792_1087613867926999_251352258_n

Nog precies 100 dagen en het is Triathlon Oud Gastel. Het aftellen is begonnen.

10449470_1087610284594024_506655930257553514_n

We hebben het overleefd, dat hectische verbouwingsweekje waarin het huis op zijn kop stond, camping en Gamma ons uitstekend geholpen hebben en er toch nog dagelijks een WTJ kwam. De 142e. Leuk, maar het valt totaal in het niet bij de 18.113 tweets (!) van voormalig toptriatlete Eva Janssen. Overigens weet ik niet of we het allemaal wel willen weten wat Eva meemaakt. Lees bijvoorbeeld haar laatste:

Ohhhh fokkerdefokfok!!! Het bestek gaat net met de etensresten mee de groene bak in! Nu eruithalen: gat-ver-dam-me.

Desalniettemin: iedereen een goed en sportief weekend. Tot zondag!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.