Nisramont, de 70.3 Ironmans, Vierde plaatsen in Buffalo City en meer – Wim’s Tri Journaal 144

Visser Woersem Baltus Venema Grand Raid 2016

MAANDAG – In Nederland hebben we de Triatloon in het Drentse Loon, in België zweren ze bij de Grand Raid Nisramont. Triathlon, waarbij zwemmen vervangen wordt door kanovaren. Veel triatleten laten zich verleiden tot zo’n eenmalig, maar zeer avontuurlijk uitstapje. Het verslag van Nisramont kwam al tot u via Hans. Johan Goubau en Sylvain Denis scoorden goed op alle onderdelen en dat bracht hen de eindzege. Daar had Rob Barel wellicht nog verandering in kunnen brengen, maar hij kreeg op het laatst geen vervanger meer gevonden voor zijn zieke plaats- en teamgenoot Mark Hamersma. De beide Bartjes (Van Looveren en Aernouts, de ex-prof-veldrijder) werden derde en beste Nederlanders was het Team Nimweege oftewel Carlos Baltus en Hendrik Venema. Ze stegen vier plaatsen ten opzichte van vorig jaar naar de tiende plek. Tjardo Visser en Jarrich van Woersem hielden de eer van TV Almere/Challenge hoog met een twaalfde plaats inclusief lekke band. Als telt niet in de sport, maar het duo had heel ver kunnen komen, misschien wel tot de hoogste podiumplaats. Meer succes bij de vrouwen waar voor Angelique Engelen en Lydie van der Burgt een tweede plaats was weg gelegd.

Riika Vreeswijk Kelja grand Raid 2016

De winst in de mixploeg ging naar Riikka Vreeswijk-Kelja die zich liet koppelen (met toestemming van coach/man Bert) aan Romaric Delepine. Nog meer Nederlandse successen op de korte afstanden: Elize Berg en Marga Verduin wonnen bij de vrouwen en Sanne Heyman en Sjoerd Kreijns pakten de winst in de mix-formatie.

_rio_teste_event_5wa_2750__medium

In Buffalo City hadden onze paratriatleten een abonnement op vierde plaatsen. Sjaak van den Berg, Joleen Hakker en internationaal debutant Daniel Knegt: alledrie eindigden ze net naast het podium. Maar gezien de krachtsverhoudingen en de toch volle startvelden (groter dan een week eerder in Bloemfontein) kunnen de paratriatleten terugzien op een geslaagde trip naar Zuid-Afrika. Of het hen dichterbij Rio zal brengen: de tijd zal het leren.

12821575_10153679641069550_2459682675418158388_n

Tim Don en Heather Wurtele waren in het Mexicaanse Monterrey op de 70.3 Ironman te sterk voor de 1295 tegenstanders. Die Don gaat toch stiekem al een behoorlijke poos mee, al blijft er rond de Brit altijd wel een doping-smetje hangen. Al lopen er nog altijd genoeg mensen met hem weg getuige de volgende tweet: And the Triathlon Gods said: only Tims shall wear gold today and it was so. De Wurteles deden goede zaken: naast de winst voor Heather was er een tweede plaats voor Trevor.

12243080_973864732698543_4226557903067100034_n

In de andere 70.3 Ironman, die van San Juan Puerto Rico ging de winst naar een ijzersterk fietsende Tine Deckers. Tim O’Donnell was de sterkste man. Frederik van Lierde bleef steken op een elfde plaats, maar geen reden tot paniek. Paniek was er in die race vorig jaar wel toen er langs het fietsparcours een afrekening in het criminele circuit plaats vond. Chris Brands, die toen meedeed, zag de kogels in het rondvliegen. Bij wijze van spreken dan.

Er komt komende dagen nieuws uit Limburg. We weten alleen nog niet wat. Nee, het gaat niet over het nieuwe sponsorcontract tussen Stadstriathlon Weert en KPN al is ook dat geweldig nieuws. Blijf ons volgen.

tweet

O ja, we hadden het over de start van de inschrijvingen van de Teamcompetitie in onze vrijdag-aflevering. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de 1e Divisie, evengoed ook Ere-, 2e en 3e Divisie. Maar ach, dat wisten de doorgewinterde Divisionisten met visie al wel. Mooi gebaar ook van de Eredivisie Triathlon team, dat de RBR Series feliciteert met het succes van de eerste wedstrijd. Zoals dat hoort.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.