“Crying in the rain” – Candel’s Veien Til Norseman

Bart Candel 1

Bart Candel heeft in 2016 één groot doel: de Norseman Xtreme Triathlon in Noorwegen tot een goed einde brengen. Speciaal voor trikipedia.nl schrijft de Canyon-Fusion atleet over zijn “Veien Til Norseman”, Noors voor de Road to the Norseman… Vandaag deel 1: “4 maart 2016 – 05.30uur, het alarm van mijn telefoon gaat af. Zo snel mogelijk gaat mijn hand naar het apparaat om het gekwaak van de eenden uit te zetten. Voorzichtig schuif ik het gordijn vanuit mijn bed een stukje open. Het is donker en het regent, zoals een gemiddelde winterse ochtend in Nederland.

Wat gisterenavond een geweldig idee leek om mijn looptraining alvast voor het werk af te werken is een aantal uren slaap later een onmogelijke opgave geworden. Geen denken aan dat ik nu het bed uitstap om buiten de kou in te gaan. Een stemmetje in mijn hoofd probeert me nog over te halen. ‘Slappeling, stel je niet aan. Over een uur ben je blij dat je geweest bent!’ Echter mag dit niet baten en denk ik tegelijk ‘rust is ook belangrijk.’ Snel zet ik mijn alarm 1.5uur verder om me vervolgens weer om te draaien in bed. Uiteindelijk kom ik die avond om 21u thuis van mijn net nieuwe baan, om vervolgens mijn training nog af te werken. Gelukkig was Danne Boterenbrood, die sinds kort ook in Maastricht woont, gek genoeg om mee te trainen. Hierdoor toch extra motivatie om nog te gaan hollen.

Swim start Norseman

Ik denk dat elke fanatieke atleet dit zal herkennen bij zichzelf. De ene keer kun je jezelf er makkelijker toe zetten dan de andere keer. Echter met een doel dat nog maanden voor je uit ligt is het gemakkelijk toe te geven aan slap karakter in de ochtend. Voor mij staat dit jaar de extreme triathlon Norseman op het programma. Crying in the rain is de naam van de trailer van deze ongelofelijk mooie en zware triathlon in 2014. De video sprak me enorm aan en daarbij wist ik meteen, deze triathlon wil en zal ik gaan doen!

Bart Candel 2
Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bart Candel, 25 jaar, wonende in Maastricht. Ik zit bij het Canyon Fusion team, een nieuw eredivisie team waarin ik als atleet ook de mogelijkheid krijg me op de lange afstand te richten. Voor veel triatleten staat de Norseman op hun bucket list. Met elk jaar meer dan 3000 inschrijven worden er maar 250 atleten ingeloot om te mogen starten. Daarnaast mogen alleen de eerste 160 naar de finish, onverhard stijl een berg op. De komende maanden wil ik jullie graag op de hoogte houden van mijn trainingen en wedstrijden richting de Norseman op 6 augustus via trikipedia.nl.

Slechts een maand na de Israman afgelopen januari waar ik mijn titel verdedigd heb, ben ik mijn voorbereidingen alweer begonnen voor de volgende hele. Behalve dat, ben ik niet de vrije student meer die altijd wel tijd ergens had om te trainen. Afgelopen week ben ik begonnen in Veldhoven als arts op de eerste hulp. Ook ik zal dus gaan ervaren hoe het is om trainen te combineren met een baan, net zoals bijna alle triatleten in Nederland, waarbij keuzes maken soms lastig zal zijn.

Ik hoop dat jullie de komende tijd mijn blogs met plezier lezen, en misschien ook ooit aan de start mogen staan van deze unieke, meest iconische triathlon in de wereld.”

FusionBanner3Athlon

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.