Onrust rondom doorgaan Ocean Lava Triathlon Stein.

plaatje.php

Vandaag verscheen een artikel in De Limburger, waarin gesteld wordt dat het doorgaan van de Ocean Lava Triathlon Stein op losse schroeven staat.

Diverse geruchten gaan de ronde over de problemen rondom de organisatie van de triathlon van Stein, zoals de renovatie van de haven van Stein, de bouw van  het nieuwe winkelcentrum in het centrum van Stein en de renovatie van het wegdek van Sneijdersberg.

Natuurlijk is trikipedia.nl in deze zaak gedoken.

Feiten;

*Voor het zwemparcour is een oplossing  gevonden. Er wordt van dezelfde plaats gestart, echter zullen de atleten direct linksom een ander zwemparcours afleggen.

*Het centrum van Stein is te omzeilen door een aantal kleine aanpassingen in het fietsparcours.

*De Sneijdersberg kan vanaf de andere kant opgenomen worden in het fietsparcours.

Probleem:

De grootste “bottleneck” is de voorwaarde, welke de gemeente Stein stelt qua parkeerbeleid.

De wethouder  stelt de Stichting Triathlon Limburg verantwoordelijk voor het parkeerbeleid onder de noemer “25 graden-scenario”. Indien STL gebruik wil maken van de parkeerplaatsen bij het gemeentehuis van Stein voor de finishlocatie, dient STL alle verantwoordelijkheden voor zijn rekening te nemen, dat zowel bezoekers van het Steinerbos als wel de deelnemers en bezoekers van de Ocean Lava Triathlon van Stein elders kunnen parkeren en op een veilige en snelle manier op hun bestemming kunnen komen.

Een andere finishlocatie (volgend jaar wil STL weer finishen in het centrum) is door de bouwwerkzaamheden in het centrum voor dit jaar geen alternatief. Gezien het feit dat het voormalige McIntosh-terrein, andere jaren gebruikt als parkeergelegenheid,  inmiddels bouwrijp gemaakt wordt voor de bouw van een hotel, kan STL geen gebruik meer maken van deze parkeerlocatie.

Hierdoor kan en wil STL de eindverantwoordelijkheid voor het parkeerbeleid niet garanderen. Harrie Impelmans : “Wij willen een evenement, waarbij toeschouwers en deelnemers op een vlotte en veilige manier ons evenement kunnen bereiken. De eis van de gemeente dat we ook nog zorg moeten dragen voor het parkeren van bezoekers van het Steinerbos kunnen wij simpelweg niet regelen”.

Wel blijft voorzitter Harrie Impelmans positief gestemd over het doorgaan van de Ocean Lava Triathlon van Stein; “We zijn druk in overleg met de burgemeester van Stein en de provincie Limburg. De positieve inbreng van de diverse partijen, ook nu op dit moment terwijl ik spreek, geeft mij de indruk dat we op de een of andere wijze gezamenlijk kunnen zorgen dat de triathlon in Stein gewoon kan doorgaan. Met een grote groep mensen zijn we momenteel keihard aan het knokken voor het doorgaan van de triathlon van Stein 2016”.

trikipedia.nl hoopt dat deze klassieker ook in 2016 “gewoon” plaats gaat vinden.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.