Doek valt voor Stein; Vrouwentriathlon start met zwemloop; Selectie EK RBR Kalkar – Wim’s Tri Journaal 148

1937000_1093556557332730_7906946512430132642_n

VRIJDAG – Het was al geen al te vrolijke week en dat valt vandaag ook nog definitief het doek over de Ocean Lava Triathlon Stein. Na een week van wel doorgaan – niet doorgaan, hakte de Stichting Triathlon Limburg vandaag de knoop door: geen wedstrijden in het weekeinde van 18 en 19 juni. Het is tot haar grote spijt en teleurstelling dat de organisatie het weekend moet afblazen. De werkzaamheden in de gemeente Stein maken het onmogelijk om een volwaardige en veilige wedstrijd te organiseren voor triatleten en publiek. Organisatie en gemeente richten zich nu volledig op de ‘halve van Stein’ in 2017.

Bottlenecks waren de verdwenen parkeergelegenheid voor de bezoekers en deelnemers, de lastig af te sluiten beklimmingen van de Snijders- en Slingerberg en de veiligheid van deelnemers en bezoekers. Die zou onvoldoende gegarandeerd worden. Dat laatste baart zorgen, want is dat volgend jaar wel opgelost? Het kan de komende jaren een dilemma worden waar meerdere organisaties mee worstelen. Anders dan wielerkoersen moeten voor tri- en duathlons vaak grote omlopen gedurende een lange periode afgesloten worden voor verkeer en publiek. Lang niet elke omwonende is zo sportminded als wij, hetgeen dus in toenemende mate tot irritaties over en weer leidt. Veiligheid staat voorop’, schrijft STL in haar persbericht. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Dat de organisatie geen concessies wil doen aan de legendarische parcoursen van de halve of de Dutch Mountain Challenge siert ze eveneens. Natuurlijk zullen ingeschreven triatleten balen, maar besef dat een organisatie de verantwoordelijkheid op zich neemt en jullie allemaal heelhuids weer aan de finish terug te zien. Rest ons namens de redactie van trikipedia.nl de Stichting Triathlon Limburg heel veel sterkte toe te wensen (wijsheid hoeft niet meer) en alvast alle succes met de voorbereiding voor de ongetwijfeld weer fantastische come-back van Ocean Lava Triathlon Stein in 2017!

524859_1093549577333428_3755607812719820727_n

In alle commotie kwamen we ook nog niet aan een voorbeschouwing van het Paasweekend toe. Nu valt dat qua drukte wel mee. Vandaag beginnen de organisatrices van de Vrouwentriathlon aan hun eerste evenement: de zwemloop in Het Lint bij Utrecht. Volledig vrouwelijk is de race niet, want voor het eerst is er een aparte mannenserie. Maar de meeste aandacht gaat naar de zwemloopsters uit. Heleen van der Meijden, Marleen Vos, Tessa Linssen en Ann Schoot Uiterkamp zijn erbij, maar veel belangrijker is dat zo’n 200 vrouwen (al dan niet debuterend) van start gaan.  Verder de RBR in Geluwe en een 70.3 IM in Taiwan.

10623049_1093549674000085_555853962187334621_n

April wordt al een drukke maand. Voor duatleten staat bijvoorbeeld het EK run-bike-run op en rond Wunderland Kalkar van de beroemde Nederlandse ondernemer Hennie van der Most. Niet ver van de Nederlandse grens, stuurt de NTB een flinke afvaardiging van twaalf atleten. Hun namen: Jorik van Egdom, Stein Posthuma, Maikel Zuijderhoudt, Alexander Picard, Joep Staps, Lesley Smit, Jony Heerink, Marina van Dijk, Sophie van der Most (familie van?) en de junioren Sietse de Jong, Joey van ’t Verlaat en Koen Wiggers. In de jury is plaats voor top-official Michiel van Niekerk. Op zaterdag starten de junioren, zondag is het tijd voor de elites. Stein, Alexander en Joep komen uit het RTC Tilburg. Marco van der Stel was trouwens wel gevraagd, maar met een brede lach wees hij de invitatie van de hand. Zijn triathlonseizoen barst volgende week immers los in Quarteira.

12910729_1093557673999285_1043870710_n

De NTB zoekt een ‘Baas’. Niet dat Christie en Rembert weg gaan, maar langs de meest democratische weg mogen we allemaal meedenken met het toekomstig beleid van de bond. We zijn heel benieuwd tot welke ‘out-of-the-box’ ideetjes dat gaat leiden.

12596167_1093557820665937_876768753_n

Het Ironman Legacy Program heeft weer 100 triatleten uit 17 landen geselecteerd, die zich niet langs allerlei bochten hoeven te wringen om in Kona mee te doen. Helaas: noch Nederlanders, noch Belgen daarbij. Wat zijn de eisen om in aanmerking te komen voor zo’n Free ticket? Je moet minstens twaalf keer een Ironman hebben gedaan waarvan ook de laatste twee jaar eentje. Voor dit jaar moet je ingeschreven staat op een Ironman en tenslotte moet het je debuut zijn op Hawaii. Hans, Ruud en ik voldeden helaas niet aan die laatste eis….

Vrolijke paasdagen en tot….zondag of maandag.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.