Ocean Lava triathlon Stein gaat niet door

10419531_401403543379996_7593114422144440206_n

Het is definitief; de Ocean Lava Triathlon van Stein is gecancelled.

Hieronder het officiële persbericht:

Het bestuur van Stichting Triathlon Limburg voelt zich tot haar grote spijt en teleurstelling genoodzaakt om het triatlonweekend van 18 en 19 juni 2016 af te lasten. Reden zijn werkzaamheden in de gemeente  Stein die het onmogelijk maken om een volwaardige en veilige wedstrijd te organiseren voor triatleten en publiek. Organisatie en gemeente richten zich nu volledig op de ‘halve van Stein’ in 2017.

Diverse werkzaamheden in en rondom Stein hebben ertoe geleid dat de parkeergelegenheid voor bezoekers en deelnemers van het evenement volledig is komen te vervallen. Daarnaast zijn door deze werkzaamheden ook belangrijke onderdelen van het parcours zoals bijvoorbeeld de omgeving van de Snijders- en Slingerberg niet of slecht bereikbaar.
Een keuze voor een alternatief parcours zou afbreuk doen aan datgene wat ‘de halve van Stein’ zo uniek maakt. Daarnaast kan ook de veiligheid van zowel de bezoekers als de deelnemers niet voldoende gegarandeerd worden.

Deze samenloop van omstandigheden heeft het bestuur daarom doen besluiten om de editie van 2016 niet door te laten gaan. Met behulp van veel nieuwe en hardwerkende vrijwilligers is er veel aan gedaan om dit evenement weer op de kaart te zetten. Echter veiligheid staat voorop.

In samenwerking met hun partners richt de organisatie zich voor 2017 op een locatie waar ‘de halve van Stein’ of ‘de Dutch Mountain Challenge’ weer in zijn oude glorie wordt hersteld.

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.