Yvonne naar Challenge Aruba, op naar Quarteira en daarna de Afrikaanse Ironmans; Goede zeilers kunnen triatlonnen – Wim’s Tri Journaal 150

12939189_1097503236938062_530573045_n

DINSDAG Zonder Jorik van Egdom, maar verder met alle toppers en toptalenten reizen de triatleten vandaag of morgen af naar Quarteira, waar het Europese seizoen komende zaterdag en zondag losbarst. Coaches Sander Berk en Jordi Meulenberg hebben een sterke opstelling: Maya Kingma, Pien Keulstra, Jasmijn van den Burg, Marco Akershoek, Marco van der Stel, Menno Koolhaas, Elianne Huitema, Quinty Schoens, Kirsten Nuyens, Rani Skrabanja, Davy Heijsteeg, Finn Timmermans, Pim Lebouille, Rens de Boer en Youri Keulen mogen zich in de kijker sporten op de ETU-Cup race en op de ETU-junioren wedstrijd. Thumbs up!

team

De lange afstands atleten gaan een week later los. De Ironman Zuid-Afrika. We komen er uiteraard volgende week nog uitgebreid op terug, maar op de fonkelnieuwe website van Team4Talent (complimenten!) raak je al helemaal ‘into the race’ met Bas Diederen en Mark Oude Bennink. Als derde prof is Rahel Bellinga straks in Nelson Mandela Bay actief. Zoals eerder gemeld raken Bas en Mark een belangrijke concurrent kwijt.

12910084_1097502433604809_488517874_n

Jan Frodeno laat zijn kuitblessure langer rusten en opent op Lanzarote zes weken later zijn seizoen. Hij komt daar inderdaad Ivan Rana tegen als belangrijke uitdager. Maar de Zuidafrikaanse Ironman is met Ronnie Schildknecht, Boris Stein, James Cunnama en Alessandro Degasperi heus wel sterk bezet. Bovendien als continentaal kampioenschap dubbele Hawaii-punten, dus belangrijk.

12910782_1097504006937985_1925188357_n

Hadden we het eerder als over de hippische triathlon, ook de zeilsport vindt de inbreng van triatleten belangrijk. Zo schreef Tom Touber in zijn column Sport & Strategie dat de zeilers die aan de Volvo Ocean Race meedoen niet langer veertigers moeten zijn, maar mensen die zo fit zijn dat ze zonder problemen een triathlon kunnen volbrengen.

12904034_1097511250270594_1776559509_o

“De commandotroepen van het legen zijn ook niet in de veertig”, aldus de Chief Officer van de wereldberoemde zeilrace, die in 2018 in Schevenigen zal eindigen. Dat zeilers goede triatleten kunnen zijn hebben ze al regelmatig bewezen op de Tri-Ambla Ameland. Die crosstriathlon opende trouwens tijdens het Paasweekeinde de inschrijving. Afspraak daar 17 september. Een dag later is de betrekkelijk nieuwe race in Zutphen, die de NTB inmiddels ook heeft ingelijfd.

Loopwedstrijden waren er ook met Pasen weer. Zoals de Klap tot Klaploop in Stadskanaal met Diana ten Cate tweede en Jessica Oosterloo en Martin Veenhuizen, allebei derde. Aje Niks en Chantal Wiggers werden allebei tweede in de 3Landenloop van Losser. Roger Smeets werd ook tweede, maar dan in de Oirschotse Peter Rusmanloop. Ramon Vleerlaag won de 3Molenloop in Aarlanderveen. Uiteraard deed ook Jan van der Marel mee, die in zijn thuisplaats vijfde werd. Zoon Bram van der Marel presteerde op de korte afstand hetzelfde als zijn vader.

En de andere uitslagen sparen we even op, want anders wordt het te laat voor onze hardwerkende redactie. Tot morgen dus.

yvonne-van-vlerken-triathlon-curacao-2012-photo-alan-evertsz

P.S.: En toen waren we klaar met de 150e en hadden we zoiets van: hè geen spectactulair nieuwtje in een jubileumjournaaltje. En  toen kwam Bas de Groot van Challenge Aruba nog met een pracht primeurtje: niemand minder dan ‘onze’ Yvonne van Vlerken gaat meedoen aan de Challenge Aruba. Fantastisch. En dat twee weken na Ironman Hawaii. Volgens mij stuurt de Arubaanse organisatie gewoon een vliegtuig naar Kona om daar alle toppers op te halen. Let  maar op! Zo da’s tenminste een echte uitsmijter van WTJ 150.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.