De wedstrijdkeuze is reuze; Googleman Derk; Yvonne leest alles; Nieuwe ITU-regels voor speakers! – Wim’s Tri Journaal 152

 

DONDERDAG – Van een rustig Paasweekeinde stappen we over op meteen een overvol schema. Dat begint vrijdag al met de Duathloon voor de jeugd in het Drentse Loon en een internationale race in Sharm el Sheikh. Klinkt gevaarlijker dan het daar is in Egypte. Zaterdag de grote Triathloon, een voor Nederland uniek evenement omdat er naast hardlopen en mountainbiken ook aan kanovaren gedaan wordt. Toch is de Triathloon razend populair (en dus helemaal vol), ook bij toptriatleten als Rob Barel. Zaterdag komen de zwemlopers in actie in Valkenburg en Nuenen en zondag morgen ze datzelfde kunstje nog eens uithalen in zowel Amersfoort, Nieuwkoop als Roosendaal. De keuze is reuze. In Geel en Hoorn gaan we de komende dagen run-bike-runnen.

Internationaal is er dan de voor de Nederlandse selectie de belangrijke confrontatie in Quarteira, waarvan hier al diverse voorbeschouwingen zijn verschenen. Zaterdag de elites en zondag de junioren ETU-Cup. Moeilijk te zeggen hoe onze jongens en meiden er internationaal voorstaan, maar de ambities zijn hoog. Aan de andere kant van de globe staat ook alle mondiaal geweld bijeen in de tweede World Cup van het jaar: New Plympouth, Nieuw-Zeeland. Rachel Klamer en Maaike Caelers slaan over, zij zijn volgende week weer van de partij aan de Gold Coast voor de tweede WTS. Er zijn 70.3 Ironmans in California en Maleisië, de XTerra van Malta trekt ook enkele Nederlanders en dat geldt ook voor de halve triathlon van Sevilla. Druk, druk, druk. Dat worden maar weinig hardloop- of wieleruitslagen meer de komende tijd.

12910690_1099350836753302_662548282_n

Tussen veel positieve berichten over de Stadstriathlon Weert trof ik een bijzonder interview met een man, die uit Weert komt, nog nooit aan zijn eigen triathlon heeft meegedaan, maar zich wel gekwalificeerd heeft voor Hawaii 2016. Derk de Korver stond in het Zakenblad Weert. Het mooist is om het integraal te lezen, vandaar de link.

http://www.zakenbladweert.nl/ironman-google-moet-mentaal-sterk/

Conclusie: Derk is een bijzondere man met een topbaan bij het grote Google, maar weet dat dus te combineren met deelname aan Ironmans.

12899678_1099356110086108_338368009_n

Dat Yvonne van Vlerken tussen het vele trainen werkelijk alles leest wat over haar geschreven wordt, vind ik heel knap. Waar haalt die blonde toch de tijd vandaan? Zo trof haar oog de primeur over haar deelname aan Challenge Aruba op deze site, juist op het moment dat ze een videofilmpje klaar had om haar komst naar Happy Island aan te kondigen. Maar – scherp als altijd – zag Yvonne dat we het hadden over 1 week na Hawaii (vandaar dat vliegtuig), maar dat moet natuurlijk 2 weken zijn. Voor de echte fanaten is er in oktober een mooi rijtje wedstrijden af te werken namelijk: Hawaii – Ocean Lava Lanzarote – Challenge Aruba. Wel goed vliegschema maken. Nu maar hopen dat onze berichtgeving over slowtwitch.com over de beste Nederlandse triatleten de toets der kritiek van Yvonne (en van Rob) kan doorstaan. Beiden wel gefeliciteerd met deze terechte toekenning!

12939420_1099350216753364_907414905_n

En dan eindigen we met toch wel opzienbarend nieuws. Want de Zomertijdloop in Oud Gastel mag dan een klein evenement zijn, er was wel de pilot van een nieuwe cursus voor speakers volgens de nieuwe ITU-reglementen. In het kort komt die regel er op neer dat microfonisten voortaan tijdens hun verslaggeving op één van de drie onderdelen mee gaan met de kop van de race, maar uit milieu-overwegingen niet langer op een motor maar per fiets of – in het geval van zwemmen – waterfiets. De cursus vraagt speciale technieken en instructies en die worden morgenmiddag verstrekt aan alle NTB-speakers of overige belangstellenden met ambities. Ruud de Haan, die een paar jaar terug de speakercursus verzorgde is enthousiast. “Ik heb Wim woensdag op zijn fiets aan het werk gezien en dat geeft de verslaggeving toch een extra dimensie. We wisten al dat de nieuwe reglementen er voor speakers aan zaten te komen. De meesten van ons zullen wel voor het looponderdeel kiezen, maar wellicht krijgen we specialisten, die het ook bij het zwemmen en fietsen aandurven om met speciale microfoons mee te gaan voor de absolute live-verslaggeving. Het wordt waanzinnig spectaculair.”

De tweedaagse cursus wordt wederom door Ruud gegeven. Het lespakket is in het Engels en kan morgen alvast worden opgevraagd via redactie@trikipedia.nl Alle deelnemers alvast veel succes en…sterkte.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.