Wat een gebeurtenissen toch allemaal op deze vrijdag; lees gauw verder – Wim’s Tri Journaal 153

 

VRIJDAG – De vierde maand van het jaar begint. Wat is het resultaat van het nieuws van de dag:

12939710_1100007160021003_1278440147_n

1.Javier Gomez blijkt een zoon van schaatskrabbelaar Antonio Gomez van wie in navolging van Eddy the Eagle een film gemaakt gaat worden. Javier weigert alle medewerking.

12910792_1100007976687588_1535953325_n

2.In navolging van de Paralympics wordt het onderdeel triathlon ook toegevoegd aan de eerstkomende Zoolympics, die dit jaar in Leeuwarden worden gehouden. Dolfijnen nemen het zwemonderdeel, ex-circusberen het fietsen en antilopen het…..juist ja voor hun rekening.

12919282_1100007383354314_1079811150_n

3.Nu het hallal-zwemmen zo’n groot succes is in zwembad Breda, is besloten een eerste hallal-triathlon te houden. Uiteraard vindt alles plaats achter gesloten deuren. De livestream is gekoppeld aan www.ironman.com

4.Op alle continenten had de Ironman-community al het IM-label gelanceerd, behalve op eentje. Maar daar komt over precies een jaar een eind aan. De Antarticaman gaat de Zuidpool in 2017 nadrukkelijk op de triathlonkaart zetten. Wedden dat Petr Vabrousek al ingeschreven heeft.

5.Slecht nieuws voor de fietsbeesten onder ons: de maximumsnelheid tijdens het fietsen in de Benelux wordt te allen tijde dertig kilometer per uur. Dus of het nu gaat om opa en oma op een mooie pinksterdag of Chris Brands op het tweede onderdeel: de limiet ligt bij 30 km/uur. Juryleden krijgen hierbij assistentie van bijzondere opsporingsambtenaren.

Je gelooft op zo’n dag als vandaag toch geen mens meer? Alles wordt in twijfel getrokken, niemand kijkt meer naar zijn schoenveters, terwijl ze bij mij toch een paar keer los zaten. Kikker in je bil! Over billen gesproken…

12938356_1099361726752213_6058748258147427511_n

 

Gelukkig kwamen de dames van VZC met een voldoende geloofwaardig verhaal. U weet vast nog wel dat in een eerder WTJ het vrouwelijke tegenactie op gang kwam op de verfrissende duik, die onder meer Jorik van Egdom c.s. maakte tijdens een winterse trainingsstage in Spanje (of was het Portugal?). Prompt lieten de vrouwelijke fans van Jorik een zinnenprikkelend beeld zien van hoe zij het nieuwe triathlonseizoen tegemoet treden. En dan blijkt ineens de enorme impact van zo’n foto. Want vandaag rolde op onze redactie het persbericht binnen dat de VZC-vamps een grote sponsor aan de haak geslagen hebben: het megaconcern Sloggi ziet wel brood in het trio en voorziet de dames het komende seizoen van exclusieve sportkleding. Binnenkort maken de dames zich niet alleen nader bekend, maar – nog belangrijker – ze presenteren ook hun wedstrijdprogramma. Dat wordt dringen aan de dranghekken heren….

Gelukkig is bovenstaande allemaal echt waar. Die flauwekul van meezwemmende, -fietsende, en –lopende speakers trapte natuurlijk niemand in. Hoewel? In de mailbox waren toch 14 mailtjes beland met het verzoek om de nieuwe reglementen toegestuurd te krijgen. We zullen ze bij deze aan iedereen beschikbaar stellen….

Tot zondag (dan is alles weer echt)!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.