Oekraïne, duathloon, Nederlands Ruigste, plus de meest complete voorbeschouwingen – Wim’s Tri Journaal 157

ImageVaultHandler.aspx

WOENSDAG – Vandaag stemmen we of Vladimir Polykarpenko, Andrey Glushenko en al hun landgenoten waardig genoeg zijn om te worden toegelaten tot de Europese gemeenschap. Althans, dat is wat ik zo’n beetje uit het Associatieverdrag opmaak. Het eerste Referendum in Nederland over een niet al te makkelijk onderwerp. Hm, we zullen zien.

En nog hadden we niet alle resultaten van het afgelopen weekeinde in de pocket. Vrijdagavond was immers al de Duathloon in Loon, waar de jeugd een run-bike-run aflegde. Ian de Ruiter, Ruben Eefting, Jelmer Rensing, Niek Uiterwijk, Wiebe Gruben, Amy Inwards, Michelle Timmer, Britt van der Hoven en de zusjes Colet en Joelle de Ruiter waren die avond de snelsten op in het voorprogramma van de kano-triathlon.

nl-ruigste-duim-300x172

Dan is in het weekeinde ook het met veel tam-tam aangekondigde tv-programma  Nederlands Ruigste. Vijftig triatleten konden meedoen, uiteindelijk kwamen er na vele oproepen 29 opdagen. Het begon allemaal met een duurloop van 2,5 kilometer met 3 kilo zware zandzak en de nodige obstakels. Muurklauteren, trapslingeren en ook in 6 graden koud water zwemmen (250 meter). Technisch lieten de triatleten hier en daar nog wel een steekje vallen. Uiteindelijk hebben Rene van der Lee, Karlo Slager, Izar van Gool, Stefan Janssen en Hanno van Binsbergen zich bij de mannen en Cindy Brusse, Inge Sieben en Kim Veenstra zich verzekerd van de volgende ronde.

12920298_1071144916283278_8277998671089077311_n

Randy Hendriks was er ook en meende dat ook Diederik Scheltinga en Ingrid van Lubek nog overgebleven zijn voor de disciplines in het Olympisch stadion van Amsterdam.

Het voert inmiddels wel te ver om alle wieler- en hardloopwedstrijden waar triatleten presteren nog op te voeren. Ons eigen seizoen is immers ook in volle gang.

toptriathlon

Feit is dat we halverwege de week al weer vooruitblikken, althans als ik de twitter-discussies mag volgen is daar serieus vraag naar. En dan kennelijk niet alleen waar de NTC-atleten heen gaan (zij zijn dus in het Spaanse Mellila zondag), maar ook waar onze midden- en lange afstands atleten zich ophouden.

Waar Bas Diederen zich ophoudt, is wel duidelijk getuige de twee van collega-speaker Paul Kaye.

boom boom

Kijk, zulke berichten mogen we graag lezen. Team4Talent zet het seizoen op 10 april vol in met de deelname van Bas Diederen en Mark Oude Bennink en ook Rahel Bellinga bij de profs. Omdat de nationaliteiten nog niet op de eerste startlijsten vermeld staan, lijkt het of in de agegroupers ontzettend veel Nederlanders mee doen. Maar wij allen weten, dat de Nederlandse achternamen in Zuid-Afrika ook geen zeldzaamheid zijn. Dus even afwachten tot zondag, de wedstrijd is uiteraard via de bekende livestream van Ironman.com te volgen.

IMG_0732

Verder is het natuurlijk Hoogmis aan de Gold Coast met Rachel Klamer en Maaike Caelers. Rachel poogt tussen de trainingen en de vele verplaatsingen door nog een blog los te weken. Maar als het niet lukt, zitten we daar niet mee. De wedstrijd gaat voor. De meiden willen zich allebei revancheren voor Abu Dhabi. Gold Coast is overigens zaterdag. Om 9.36 uur Australische tijd starten de vrouwen. Het is daar 8 uur later, hebben we ons laten vertellen. Bij de mannen is buiten Javier Gomez het hele spul compleet. Dus Mario Mola, Alistair en Johnny Brownlee en Richard Murray bijvoorbeeld. Bij de vrouwen ontbreekt ook niemand. De tijd tot Rio begint immers te dringen.

gQK_mDCe_400x400

De ETU-deelnemers hebben daar minder dol mee. Zowel de elites als junioren starten in Melilla. Donald Hillebregt, Menno Koolhaas, Pien Keulstra en Jeanine Kocken zijn van de partij. Hun vizier ligt al bij Tokyo 2020. Wie in eigen land wil uitkomen reist naar het hoge noorden voor of zaterdag de run-bike-run in Ter Idzard of de zwemloop in Groningen. Met nog een handvolletje 70.3 Ironmans en halve Challenges komen we het weekeinde wel door.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.