Riikka Vreeswijk-Kelja verpulvert tegenstand in iDuathlon

Kris Coddens iduathlon

De iDuathlon krijgt voorlopig maar twee winnaars op het palmares bij de mannen. Zondag werd in het Belgische Duinbergen (een deelgemeente van Knokke-Heist) de allerlaatste editie van de cross duathlon gehouden. Door een te lage opkomst ziet organisator Sportizon zich genoodzaakt om voor een andere wedstrijdformule te kiezen. Kris Coddens liet het niet aan zijn hart komen en stormde naar een recordzege. Voor de vijfde keer op zes deelnames schreef hij de iDuathlon op zijn naam. Die andere keer werd hij tweede achter Rob Woestenborghs, die ook de allereerste editie won. Riikka Vreeswijk-Kelja was een klasse te sterk bij de dames.

De Nederlands-Finse atlete had eigenlijk een stevig trainingsweekend gepland, maar besloot in de plaats naar Knokke-Heist af te zakken. Ze zette in de eerste 5 km lopen meteen een stevige run neer, pakte 2’30 op de twee Belgische achtervolgsters en bouwde die voorsprong verder uit tot meer dan vijf minuten in de 22 km mountainbiken. In de afsluitende 2,5 km kwam zij al richting de finish gelopen toen de andere dames nog aan hun beach run begonnen. Na de zege bij de mixed teams in de Grand Raid drie weken geleden werd het meteen een tweede zege op Belgische grond voor de ervaren offroad atlete. Ellen Goossens en Caroline Van Bauwel pakten net zoals vorig jaar de overige podiumplaatsen.

Ook Kris Coddens verpulverde de tegenstand, al was bij hem het verschil na 5 km lopen minder groot. In het mountainbiken kreeg hij de jonge challengers Lorenz Claeys en Robin Schuermans achter zich aan. Die verloren stelselmatig terrein op de Europese kampioen. En vanuit de achtergrond kwam vijftiger Dany Dalle sterk terug. Hij ging in de laatste twee van vijf rondes over Lorenz en Bientje en dankzij een sterke laatste loopproef ging hij naar de tweede plaats. Bientje pakte het zilver voor Lorenz Claeys. Kristof De Clerck bewees dat zijn knappe prestatie in de Hel van Kasterlee geen toevalstreffer was en pakte een hele mooie vijfde plaats.

Bij de mannen was er een knappe 33ste plaats voor Nick Jacobs. De atleet van het Fusion Team vindt het jammer dat de wedstrijd verdwijnt. “Dit was al onze vierde deelname hier. Het is een mooi parcours en een pittige wedstrijd. Eigenlijk perfect voor een dagje aan zee. Zelf ging het prima vandaag en ik heb ook genoten van de prestatie van Wouter Zuijderwijk,” aldus Nick. Wouter plaatste zich nog net in de top-100.

iDuathlon 2016

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.