Blije gezichten in Melilla – reacties van Menno en Jeanine

Menno Koolhaas Melilla

De Nederlandse delegatie kon zondagavond met een goed gevoel terugkeren uit Spanje na de ETU European Cup in Melilla. Na de goede prestatie van Marco Van Der Stel vorige week in Quarteira zorgde nu Menno Koolhaas voor een mooie top-10 prestatie. En bij de elite dames deden jonkies Kirsten Nuyes en Jeanine Kocken het uitstekend. Voor Kocken was het bovendien haar internationaal debuut op de olympische afstand bij de elites. Wij verzamelden een paar reacties uit het Nederlandse kamp.

Menno Koolhaas was uiteraard tevreden. Na zijn 21ste plaats in Quarteira, waar hij hard had gewerkt op de fiets, keek hij uit naar Melilla om revanche te nemen. “Dat was een goede race! Het zwemmen was nog niet helemaal top, het fietsonderdeel verliep normaal en het lopen was goed. Ik heb nog gesprint voor plek 6 maar helaas gooide de Spanjaard voor mij de deur op slot. Uiteindelijk ben ik zevende geworden, goed voor mijn eerste top 10. En daar ben ik zeer tevreden mee,” aldus Menno.

Melilla 2016 M

“Heerlijk 10 km gelopen”

Jeanine Kocken Melilla

Voor Jeanine Kocken was het de allereerste keer tussen de groten. Ze maakte haar Europese debuut bij de elites en verteerde de olympische afstand goed, met een elfde plaats tot gevolg op iets meer dan een minuut van Kirsten Nuyes die een hele mooie achtste plaats pakte, een serieuze stap vooruit na haar laatste plaats bij haar debuut in Turkije aan het einde van vorig seizoen. “Ik ben zeer tevreden met een elfde plaats op mijn debuut op de olympische afstand,” reageerde Jeanine. “Het zwemmen ging hard, maar voelde goed. Ik kwam met de tweede groep uit het water. De 40km fietsen was vooral even wennen, omdat dit onderdeel alleen al de tijdsduur had van mijn junioren races. Ik voelde me prima, helaas werd er totaal niet gereden. De derde groep sloot aan en de kopgroep liep steeds verder uit. Vervolgens heb ik heerlijk 10 km gelopen, voor het eerst onder de 40 min: 39’38. Resulterend in een elfde plaats.”

Pien Keulstra raakte achterop in het zwemonderdeel en werd in het fietsen uit wedstrijd genomen toen ze dreigde gedubbeld te worden. Bij de juniores waren er een 7de en 8ste plaats voor Rani Skrabanja en Rianne de Croock . Bij de jongens Pim Lebouille en Youri Keulen 35ste en 36ste.

Melilla 2016 V

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.