Waar zijn de Duitsers in Kalkar?; Mooie tijd met Strongman; Eredivisie nadert en zou ’t waar zijn? – Wim’s Tri Journaal 164

 

DONDERDAG – Wat gek dat er op het EK run-bike-run in Kalkar amper Duitse toppers meedoen? Zeven Belgen, vier Nederlanders, twee Fransen (waaronder titelverdediger Benoit Nicolas) en twee Duitsers bij de mannen. En bij de vrouwen drie Nederlandse, twee Franse (Sandra Levenez), de Deense Susanne Svendsen en de Italiaanse Giorgia Priarone en ook daar slechts 1 Duitse: Lisa Sieburger. Iets zegt me dat het niet klopt, maar goed de kansen voor onze landgenoten zijn best groot.

13023574_1108033569218362_393741735_n

Waar gaan we nog meer op letten komend weekeinde. De World Cup in het Chinese Chengdu, geen Nederlanders wel Belgen. Er zijn races op de Philippijnen en zelfs in mijn geliefde Nepal. Hoe mondiaal wil je het hebben, want zondag is dan op Barbados weer een ITU race en is de klassieke Strongman in Japan. In het verleden waren daar atleten als Katinka Wiltenburg (winnares in 1996),

13023300_1108034542551598_212089904_n
Katinka Wiltenburg

Frank Heldoorn, Jan van der Marel en Cora Vlot goed voor een podiumplaats. Het was nog in de jaren dat Almere een uitwisseling had met de Strongman-organisatie en Japanners dus ook meededen in de Flevopolder. Ik weet dat onze Nederlandse toppers van toen er warme herinneringen aan over gehouden hebben. Ze werden dan ook als vorsten onthaald op het vliegveld in in Miyakojima, de stad waar het allemaal plaats vindt. De laatste jaren is deze 2/3e triathlon meer en meer een Aziatische aangelegenheid. Maar mooi dat de oudste Japanse triathlon (1985 begonnen) nog steeds bestaat.

 

 

 

 

 

 

 

Verder toch weer drie zwemlopen: Eindhoven en Breda staan op het Brabantse menu en ook in Purmerend wordt gezwommen en gelopen. Purmerend was vroeger met o.a. Sheila Bruist echt een triathlon-bolwerk. Zou mooi zijn als dat weer eens terug kwam. Ironman 70.3 gaat verder in New Orleans.13007341_1696883447250350_5090803209461631098_n marco

Maar aan de vele berichten op sociale media te zien zijn veel Nederlandse triatleten al met hun hoofd bij Amsterdam, het Mirandabad. Daar barst het over een dikke week echt los met de Lotto Eredivisie. De teams laten niets aan het toeval over in de aanloop naar die eerste confrontatie. Zo waren de heren van Canyon Fusion vanavond op de baan aan het trainen en dat betekent: tong buiten boord Marco.

Edo van der Meer was er uiteraard ook bij. Hij had vandaag nieuws over het NTB Jeugd en Juniorencircuit. Daar wordt namelijk het Kiwami Verenigingsklassement aan toegevoegd. De bedoeling is clubs te stimuleren meer deelnemers naar de zes landelijke wedstrijden te sturen voor hun teams. Zo ontstaan van zelf ook meer actievere en grotere jeugdafdelingen (zoals Purmerend ooit had overigens). Het hele puntensysteem wordt elders uitgelegd, daar gaan we u niet mee vermoeien. Maar gaaf is dit initiatief beslist! Ook voor Oud Gastel, maar dat terzijde.

yvonne gastel

De uitsmijter van de dag komt trouwens ook uit mijn dorp, sorry voor te veel chauvinisme. Want met de aankondiging van de Vlietloop op 27 april, die getransformeerd is tot halve marathon was er plotseling een atlete met bijzondere interesse om mee te doen. Haar naam? YVONNE VAN VLERKEN! Oelalalaa, in Gastel worden ze nu al een beetje zenuwachtig…. Zou dit kunnen in Oud Gastel???????

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.