EK duatlon: goud voor Hakker en Schipper

Joleen Hakker Kalkar

In het Duitse Kalkar mochten de paratriatleten zaterdagochtend de spits afbijten op het EK duatlon korte afstand. Ondanks de magere bezetting ging het er wel hard aan toe, met de Nederlanders in een hoofdrol. Dankzij Joleen Hakker, Geert Schipper, Daniel Knegt en Maarten Peters staat de medaillespiegel voor Oranje meteen op 4.

Geert Schipper was topfavoriet bij de PT1, de klasse van de rolstoelatleten. Hij ging er vanbij de start meteen vandoor en zette zijn twee tegenstanders op grote achterstand. Geert pakte het goud in 57’21. De Brit Mark Conway werd op meer dan 8 minuten tweede.

Ook Joleen Hakker snelde bij de PT5 naar een Europese titel. Samen met guide Linda van Vliet finishte ze in 1u10’32 met meer dan vier minuten voorsprong op de Duitse Lena Dieter. Daniel Knegt pakte zilver in dezelfde klasse bij de mannen. In PT4 was er brons voor Maarten Peters.

Uitslagen EK duatlon Kalkar

Vanaf 16u15 start het EK bij de juniores met Joey Van ‘T Verlaat, Sietse De Jong en Koen Wiggers. Daar brengen we hier later vanmiddag uiteraard ook verslag van.

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.