Mirandabad parcours ligt er uitstekend bij

Plattegrond-Mirandabad-2016-V4

Zondag gaat de Eredivisie Triathlon van start in de eerste Amsterdamse triathlon van het nieuwe seizoen. De afgelopen dagen bereikten ons wat berichten van teams die zich blijkbaar zorgen maakten over het fietsonderdeel van de Mirandabad triathlon. Door de slechte weersvoorspellingen hoorden we zelfs geruchten dat men ervoor zou pleiten om er een zwemloop van te maken. “Niks van aan,” verzekerde organisator Lars Vreugdenhil ons. “Zelfs in mindere weersomstandigheden blijft dit een voldoende breed en veilig parcours om te fietsen.” En dus mogen we zondag topsport van de bovenste plank verwachten, zowel in de Eredivisie als in de de Derde Divisie en de Run-Bike-Run.

We kregen Lars tijdens de drukke voorbereidingen op de Mirandabad triathlon vrijdagavond nog te pakken en hij ontkende in alle toonaarden dat er een zwemloop-scenario klaar ligt. “We hebben een prima parcours om te fietsen wat op alle stukken minimaal 3 meter breed is en vrijdag nog een keer extra is schoongeveegd door de gemeente. Het loopparcours ligt er mooi bij, dus ik zie geen enkele reden om de wedstrijd aan te passen. Ik heb ook telefonisch contact gehad met de NG Sander Verheuvel en die had ook hier en daar iets opgevangen over het parcours maar was het helemaal met mij eens dat er niks mis is met dit parcours. Wellicht hebben sommigen het liefst een startbaan van Schiphol om op te fietsen 😉 maar de volledig afgezette dubbele fietspaden waar iedereen deels over moet fietsen, zijn net zo breed als een enkele baan van een openbare weg. Dat er hier en daar opstaande stoeprandjes aan de zijkanten zitten en er een paar haakse bochten in het parcours zitten, klopt, maar zeker van de Divisie’s wordt verwacht dat ze kunnen fietsen en dus is het gewoon een technisch uitdagend parcours waar goed remmen, mooi bochtenwerk en flink kunnen aanzetten van de triatleten wordt verwacht. En… hoe harder ze fietsen des te sneller zijn ze lekker warm, al mogen ze niet klagen van de watertemperatuur. Het Mirandabad is verwarmd en de temperatuur bedraagt zo’n 21 graden,” aldus Lars.

De Mirandabad triathlon belooft vuurwerk te gaan geven. Het betreft namelijk een team time trial formule, waarbij vanaf 14 u. (mannen) en 15u30 (vrouwen) telkens om de anderhalve minuut een team van start gaat. Dat betekent dat het spannend blijft tot op het einde. Bovendien is de startvolgorde omgekeerd naar het eindklassement van de Eredivisie van vorig jaar. Dat betekent dat om 14u21 Squadra Eindhoven als laatsten van start gaan. Zij laten niets aan het toeval over en brengen een topploeg aan de start. “Wij nemen deel met Marco van der Stel, Menno Koolhaas, Devi Wolthuizen, de Belg Tim Van Hemel (vorige week nog winnaar van de korte zwemloop in Nuenen) en Youri Vaes. Voor Wolthuizen en Van Hemel wordt het hun debuut in het tenue van Squadra. En alle teamleden komen voor het eerst op hun nieuwe Ridley-fietsen in competitie. We hebben met Squadra als doel om in 2016 opnieuw voor de eindzege te gaan in de Lotto Eredivisie Triathlon. Daarom hebben we een paar versterkingen aangetrokken, maar ook de concurrentie is sterker geworden, dus het belooft een spannende strijd te worden,” aldus team manager Robin den Oudsten.

Marco Akershoek Canyon Fusion Geleen
Marco Akershoek, Edo Van der Meer en Jeffrey Rijnders gaan diep op training in Geleen

Ook Canyon Fusion, mede gesponsord door trikipedia.nl partner Fusion Sports, lijkt klaar voor het nieuwe seizoen. Zij trokken deze week met de Eredivisie ploeg naar de piste. Op de wielerbaan Geleen trainden ze minutenlang de ploegenachtervolging om de ploegentijdrit van zondag tot een goed einde te brengen.

Het wordt overigens een lekker drukke dag in Amsterdam. Om 9 u. beginnen de recreatieve reeksen, met om 9u30 ook de start van de eerste wave van de Run-Bike-Run. Vanaf 11 u. beginnen de 3de Divisie Noord en Zuid aan hun nieuwe seizoen. En de kers op de taart is de Eredivisie om 14 u. bij de mannen en om 15u30 bij de vrouwen. Wij volgen het hele wedstrijdgebeuren de hele dag bij trikipedia.nl.

Mirandabad banner

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.