Eerste zege voor Canyon Fusion in Mirandabad

Eredivisie Mirandabad

De Mirandabad Triathlon in Amsterdam, de eerste van vijf Amsterdamse Triathlons, betekende meteen de start van de Lotto Eredivisie Triathlon. En er werd in en rond De Mirandabad op het scherpst van de snee gestreden, met Canyon Fusion en Ferro Mosae als winnaars.

Het Maastrichtse Ferro Mosae kwam met een toppploeg aan de start. Met de ervaren Sarissa de Vries en Danne Boterenbrood, samen met jonkies Maya Kingma en Rani Skrabanja kwamen ze na een snelle wedstrijd in de hot seat te zitten. Die moesten ze niet meer verlaten want het onverslaanbaar geachte Hellas Utrecht met Jasmijn van der Burg, Jony Heerink, Sione Jongstra en Linda van Bemmel moest meer dan een minuut toegeven in deze Team Time Trial formule. Kijani pakte de derde plaats met Inge Heus, Trudy Veenstra en Tanya ten Velden.

Ferro Mosae hotseat Mirandabad

Bij de mannen was de spanning een stuk groter. De hotseat (een mooi idee om de spankracht van de wedstrijd nog wat te verhogen) wisselde regelmatig van eigenaar. Vooral tussen Rings Specialized Forte, met Tom Havekes, kersvers Europees kampioen duatlon Jorik Van Egdom, Jan Stratmann en de Belgen Thomas de Vleeschouwer en Tom Brydenbach, en Canyon Fusion werd het superspannend. Uiteindelijk bleven Marco Akershoek, Ynze Keulstra, Jeffrey Rijnders, Youri Keulen en Edo Van der Meer precies één seconden onder de tijd van Rings Specialized Fort. Het betekende meteen de allereerste Eredivisie overwinning voor Canyon Fusion, het team dat mee wordt gesponsord door trikipedia.nl partner Fusion Sports. U mag deze week dan ook nog een inside verhaal verwachten van de winnaars.

Ook Eredivisie kampioenen Squadra Eindhoven deden het uitstekend. Tim Van Hemel, Marco van der Stel, Menno Koolhaas, Devi Wolthuizen en Youri Vaes moesten slechts twintig seconden toestaan op de winnaars.

In de Run Bike Run was Stefan Minkhorst nipt sneller dan Marco Jansen. Amsterdammer Tim Geraedts werd derde. Bij de vrouwen won Channah Brandsema overtuigend.

De jonge Joep Lebouille won de recreatieve reeks bij de mannen nadat Jardy van den Heuvel tot vier keer toe verkeerd werd gestuurd. Bij de vrouwen zette Romy Spoelder haar concurrente Patricia Kracht op meer dan twee minuten.

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

In Amsterdam werd er ook gestreden in de 3de Divisie. In Divisie 3 Noord haalde Hellas Utrecht 4 het in 1u04’22 met Peter Deege, Mark Kauw, Bart Timmermans en Gersom Post Hospers. Sanders Puzzelboeken Aquapoldro Apeldoorn 2 werden tweede voor TTW Weesp 3. In Divisie 3 Zuid waren Thijs Kefer, Robert van der Toorn, Mark Moesker en Cees den Dunnen van TV Rijnmond Rotterdam de snelsten in 1u06’39. TV Breda 2 en TV Hoekse Waard pakten de overige podiumplaatsen.

Alle uitslagen De Mirandabad Triathlon & Run-Bike-Run

Mirandabad banner

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.