Klamer 22ste in Cape Town

Flora Duffy Cape Town

Rachel Klamer had een moeilijk moment tijdens het lopen in Cape Town. In de derde World Triathlon Series manche van het seizoen behaalde de Nederlandse een 22ste plaats in een supersnelle sprinttriatlon. Non Stanford pakte de zege.

De WTS van Zuid-Afrika was vooral de wedstrijd van Flora Duffy. Zij kwam samen met Carolina Routier als eerste uit het water en ging er meteen vandoor op de fiets. Rachel Klamer kwam als zesde in de wisselzone, op minder dan een halve minuut van Duffy. De Bermudaanse bleef koppig doorgaan op de fiets, met een steeds kleiner wordende voorsprong op een achtervolgende groep van 38 atletes. Klamer zagen we een paar keer kopwerk doen, wat tot een interessante discussie leidde op Twitter:

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

Rachel had deze keer niet de loopbenen van haar vorige wedstrijden. Haar partner Richard Murray, die mee het live commentaar verzorgde op Triathlonlive.tv, vermoedde dat het mogelijk een gevolg is van zijn sleutelbeenbreuk. “De hele ervaring is voor haar meer traumatisch geweest dan voor mij. Zo zorgde Rachel er onder andere voor dat ik een vlucht richting Zuid-Afrika te pakken kreeg. Ze heeft er best wel wat stress van gehad. Bovendien ligt het loopnummer van een kwarttriatlon haar beter dan de vijf kilometer van een sprint,” vertelde Richard.

Duffy werd in de slotfase van het fietsen bijgehaald, maar ze ging in het lopen nog vlot mee in het spoor van Stanford, een door haar niet-selectie voor Rio geprikkelde Jodie Stimpson en de Duitse Anne Haug. Halfweg leek Flora opnieuw vrede te moeten hebben met een vierde plaats, maar met heel wat wilskracht spurtte ze voorbij Haug naar het podium.

Bij de mannen pakte Fernando Alarza zijn allereerste WTS-zege na een spannende loopfinale met Johnny Brownlee (2de) en Dorian Coninx (3de). Mario Mola zat in de achtervolgende groep en kreeg het gat van 30″ niet meer gedicht.

2016 ITU World Triathlon Cape Town  Triathlon.org

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.