Marcel Gierman pakt 55ste zege in IJsselmuiden

Marcel Gierman IJsselmuiden

Met de triatlon van IJsselmuiden is zaterdag eindelijk het zomerseizoen 2016 definitief begonnen. De sprinttriatlon was dit jaar de absolute seizoensopener, in een goedgevuld weekend (met zondag tweede divisie in Arnhem en eredivisie in Amsterdam). Gelukkig voor de atleten moesten ze met de lage buitentemperaturen niet in open lucht zwemmen, maar wel in het binnenbad van sportcentrum Sonnenberch. De triatlon van IJsselmuiden stond nog maar voor de tweede keer op de kalender en net zoals vorig jaar (toen Klaas Jan Arkema won) kreeg deze sprinttriatlon opnieuw een klinkende naam als winnaar.

Marcel Gierman pakte er de 55ste overwinning uit zijn reeds rijk gevulde triatlon loopbaan. Hij was de snelste over 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Hij won in 56’15 en had bijna een minuut voorsprong op Michel Dubbelboer. Han Peter Lucas werd derde. Andre Plette was de snelste van groep 2 en werd vierde.

Marleen Stoel IJsselmuiden

Marleen Stoel was duidelijk de snelste bij de dames. Zij won in 1u08’25. Saskia Berris, in groep 4 gestart, had meer dan vier minuten langer nodig. Jacobien Ruiterberg zette de derde tijd neer.

Ook dit jaar weer gingen alle opbrengsten naar het goede doel: het Kamper Kracht Fonds.

IJsselmuiden 2016

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.