Canyon Fusion: “Schreeuwend, duwend en strijdend”

Canyon Fusion Hot Seat Mirandabad

Dé foto van een drukke triatlonzondag in Amsterdam was zonder twijfel die van het Canyon Fusion team in de Hot Seat in de absolute slotfase van de Mirandabad Eredivisie Triathlon. Akershoek en Van der Meer ballen de vuisten, Keulstra lijkt het nog niet helemaal te geloven. Exact 1 seconde na het verstrijken van de eindtijd van Canyon Fusion komt Rings Specialized Forte binnen. Wij polsten naar reacties bij de winnaars van de eerste manche van de Lotto Eredivisie.

Edo: “In de breedte sterk genoeg voor eindwinst”

Team manager Edo Van der Meer mag de spits afbijten. “Ik ben heel erg blij als teammanager met een team dat in de breedte sterk genoeg is voor de winst in de eredivisie. Misschien hebben we geen topfavoriet zoals Jorik Van Egdom, Marco Van der Stel of Menno Koolhaas. Maar juist onze breedte van de selectie, met vijf man die even sterk zijn, gaat ons zeker tot laat in het seizoen laten meestrijden voor de winst in de eredivisie. En vandaag is daar het bewijs van geweest. Ik ben ontzettend blij dat we het op deze manier hebben kunnen doen. Ondanks dat een race altijd anders uitpakt dan gepland, hebben we dat als team super op kunnen vangen, zowel fysiek als tactisch. Dit gaf een maximaal resultaat en het is super gaaf voor mij om met mijn eerste wedstrijd als teammanager meteen de winst te pakken.”

Canyon Fusion swim exit Mirandabad 2016

Marco: “Onbeschrijflijk gevoel”

Marco Akershoek had vooraf de nodige twijfels: “Vooraf had ik enigszins twijfels over mijn eigen vorm door de drukke schoolperiode en het weinige trainen. Maar ik was wel vastbesloten om een podium plek te pakken. Tijdens de race heb ik met zwemmen toch nog aardig in moeten houden om alles bij elkaar te houden. Vervolgens was het op de fiets lastig om alles georganiseerd te krijgen op het smalle en bochtige parcours. Helaas hebben we vrij snel Youri achter moeten laten en Jeffrey moeten helpen om bij te blijven, maar desondanks ging het blijkbaar hard en waren we niet het enige team met moeilijkheden.

Eenmaal in het lopen bleek dat we heel goed in de race lagen en steeg de motivatie ronde per ronde. De motivatie om Trimates voor te blijven op het looponderdeel was ook een grote stimulans. Al schreeuwend, duwend en strijdend liepen we over de finish. Het gevoel van het horen dat je gewonnen hebt, is onbeschrijflijk. Dit is echt fantastisch en ik ben trots op deze prestatie. Nooit gedacht dat we dat op dit moment konden, alleen gehoopt en gedroomd.”

Canyon Fusion bike Mirandabad Inge Huitema
Het Canyon Fusion treintje (foto: Inge Huitema)

Jeffrey: “Zo sterk als de zwakste schakel”

Jeffrey Reijnders was streng voor zichzelf. “Bij een teamwedstrijd als deze ben je zo sterk als de zwakste schakel. Zwemmend hoor ik bij de sterkste, maar op de fiets was ik de zwakste schakel nadat Youri moest lossen. Dankzij goed teamwerk hebben we desondanks de snelste fietstijd kunnen neerzetten. Tijdens de afsluitende 5km lopen voelde ik de vermoeidheid van het fietsen, maar dankzij een hand in mijn rug van Edo hebben we de voorsprong weten vol te houden!”

Ynze: “Enkele goede keuzes”

Ook Ynze Keulstra was onder de indruk. “Spannende race met een voor mij onverwachts resultaat. Met enkele goede keuzes en drie sterke onderdelen hebben we het maximale er uit weten te halen. Heb heel veel plezier gehad aan de goede samenwerking met de jongens en ben natuurlijk super tevreden met het resultaat.”

Canyon Fusion finish Mirandabad

Youri: “Onbegonnen werk na mijn operatie”

Voor Youri Keulen kwam de Mirandabad triathlon nog iets te vroeg. “Maandag lig je onder de grote witte lampen en zijn ze je op de operatietafel van binnen aan het aanpassen en zondag start je je eerste race weer. Onbegonnen werk denk ik nu, maar ik was zo gretig en onbezorgd dat ik niet nadacht. Gestart met volle overgave en het zwemmen ging eigenlijk niet zo heel slecht. Het ging vooral hard.

Tot daar ging nog alles redelijk. Tot ik op de fiets sprong en letterlijk het gevoel had dat mijn slijmvliezen via mijn neus naar buiten kwamen maar toch ergens vast bleven hangen. Geen lucht. Oh oh… niks was daar. Ik werd er na eigen frustratie af gereden,  einde wedstrijd. Toch gefinshed op karakter. Uiteraard wel een heel mooi team resultaat met winst in de teamrace. Snel herstellen nu!”

FusionBanner3Athlon

Mirandabad banner

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.