Hellas Utrecht: “Cold in the hot seat”

Hellas hot seat
Hellas in de Hot Seat (foto: Ferdinand Oldeman)

Vertelden we u maandag nog dat de overwinningsfoto van Canyon Fusion dé foto van de Mirandabad Eredivisie triathlon was, dan hebben we nu een op zijn minst mooie tweede. Die van Hellas Utrecht kwamen ook in de hot seat terecht en pakten er meteen een biertje bij. Peter Res van Hellas was bovendien zo goed om even uit te vissen wat dat nu precies is, zo’n Hot Seat. Een mooi verslagje van de trotse Hellas-atleten: “Hot Seat… als je het Googelt blijkt het in eerste instantie een term uit het gamen te zijn. De laatste jaren heeft het fenomeen in iets andere vorm ook zijn intrede gedaan bij ons spelletje. Het komt neer op het volgende:”

“Bij een tijdritstart starten de minst snelle teams eerst, in dit geval met 90 sec tussen de teams. Wie als eerste over de finish komt, heeft op dat moment de snelste tijd en mag in de Hot Seat (hier een bank voor 5 personen, met bier) tot hun eindtijd verbroken wordt.

De startindeling van de eredivisie was op basis van de eredivisie uitslag van vorig jaar. Wij waren op basis daarvan het 9e team. Om ook maar een seconde in de hot seat terecht te komen moesten we dus sneller zijn dan de 6 teams die voor ons gestart waren. En niet meer dan 1min30 langzamer dan het team dat achter ons gestart was…We hadden een doel!

Be bold, start cold
Korte samenvatting van de wedstrijd: hele dag kou, hagel, windchill rond het vriespunt. Keuze om geen jasjes aan te trekken, maar als een paling in te vetten met veel protect oil. En nog een laag protect oil extra warm. Be bold, start cold. Zwemmen volgens verwachting, nat en technisch (aka leip) fietsparcours, valpartij Peter de V., Chris op kop brommeren, inhalen en ingehaald worden over de stoep. Lopen eerst problemen voor Peter R, afsteken, team bij elkaar, Peter op kop, eindsprint en toen ….. HOT SEAT!!!

We zijn 6de overall geworden, beste eredivisie klassering van Hellas Mannen ooit!”

Het originele verhaal vind je hier.

Mirandabad banner

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.