Nieuw PR op halve marathon voor Yvonne

Yvonne Van Vlerken in de Vlietloop (foto: Koen Mol)
Yvonne Van Vlerken in de Vlietloop (foto: Koen Mol)

Op Koningsdag kreeg de populaire Vlietloop in Oud Gastel dit keer wel genoeg triathlon-trekjes, want als Yvonne van Vlerken spontaan besluit mee te doen aan een halve marathon in Nederland, dan is dat nieuws. Ze was er bij en ging uit van een schema van 1.18 uur.

Bij de weersomstandigheden van deze Koningsdag was dat al behoorlijk scherp. Als er dan na een perfect opgebouwde race nota bene 1u17’03 uitrolt, waarmee ze haar persoonlijk record op een halve marathon verbeterde: tja, dan is dat puur genieten. Yvonne was op familiebezoek, Koningsdag is in het land van Sissi geen vrije dag en dus week de toptriatlete uit naar haar vaderland. “De triathlon kom ik hier ook nog ooit weer doen, maar dit jaar past ze niet in mijn schema. Helaas, want het is altijd een feest in Brabant,” vertelde Yvonne.

Jeroen van Damme winnaar 1e editie halve marathon Oud Gastel
Jeroen van Damme winnaar 1e editie halve marathon Oud Gastel

Yvonne was de grote ster van de Vlietloop, waar ook Jeroen van Damme schitterde. Enkele weken na zijn haaswerk in Rotterdam, was Jeroen al weer in staat om 1u10’38 te realiseren. Triatleet Ad Verheijen werd derde. Tel daar bij op de winst van Huub Maas en de derde plaats van Gerbert van den Biggelaar op de tien kilometer en de tweede plaats bij de senioren voor triatleet Bas Mertens (ook een erkend 70.3 Ironman-ganger) en Gastel kan terugzien op een geslaagd dagje Vlietloop met – ondanks de weersomstandigheden en de vele stratenlopen en andere Oranje-activiteiten – honderden deelnemers.

Yvonne Van Vlerken wint OudGastel
Foto Jessica Melissant

Koningsdag was een drukke dag voor uw dagelijks Journaal-schrijver, trouwens voor 2/3e van de redactie. ’s Morgens om acht uur arriveerden de eerste dranghekken en vanaf dan was het opbouwen voor de Vlietloop in Oud Gastel. Dit nieuwsartikel vervangt dan ook de WTJ van woensdag. Vanavond brengen we weer een gewone Wim’s Tri Journaal met meer triatlon-nieuws.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.