Koude buitenbaden; de zwemlopen lopen op z’n eind; Aix was ook goed voor Lizette – Wim’s Tri Journaal 180

DSCF4732

MAANDAG – Buitenbaden met een watertemperatuur van nog geen 12 graden. Eerlijk gezegd had ik er nooit zo’n erg in dat het op 1 mei beginnen zwembadseizoen door een koud voorjaar weleens voor problemen kon zorgen. Met open water triathlons weet je dat overmacht aanwezig is: te koud of te vies. Maar op zwembaden kon je meestal wel bouwen. Tot zondag in Rucphen. In zwembad De Vijfsprong wilde je echt niet springen: 10,6 graden. Da’s brrrrrr. Jammer voor de organiserende WBTV, die een mooie finale had willen garanderen. Het bleef bij hardlopen over zonneweide, langs Skidome en zo weer terug. Gerbert en Patricia hebben we gisteren al als winnaars genoemd. De halve afstand (5 kilometer) was voor Chris Steenbakker en atlete Lotte van de Boom en, de kortere afstand voor Sebastiaan Martinot en Jitske Weersma en de mini-afstand ging opnieuw naar Stijn en Hilde Koole. Dat leverde de volgende eindwinnaars op van het uit zes wedstrijden opgebouwde Haverkamp & Partners Zwemloopcircuit: Lars Baeyens en Patricia van Uffelen, Jesse Lormans en Chantal Koole, Syb de Jong en Jitkse Weersma, Stijn en Hilde Koole. Volgend jaar weer een circuit, intussen is hoofdsponsor en triatleet Wanny Haverkamp aan een sabbatical van vijf maanden toe, waarin hij van Hoeven naar Santiago de Compostella.

De Eindhovense zwemloopwedstrijden van Squadra liepen ook op een eind. De laatste was in zwembad ‘Op Noord’. Squadra-man Youri Vaes won de finale wedstrijd met royale voorsprong op Bart Coomans. Sonja Jansen liet zwemloos Rucphen links liggen en won nu Eindhoven. Op de korte afstand waren het Tim van Hemel en Soraya Wasser en Geert Roijakkers won de mini-afstand. Het Squadra eindklassement ging naar de trouwe deelnemers Toine van Gog en Linette Linders.

Het is even een korter Journaal, terwijl er nog wel wat ‘kruimels’ uit het weekeinde zijn. Bijvoorbeeld de tweede plaats Agegroups van Lizette van der Vegt (net als Karlijn van der Burg dus) in 70.3 IM Aix en Provence. Maar daarover dinsdag meer.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.