Mirjam Weerd over haar race vandaag : IM 70.3 Mallorca

11215064_1082184068471293_4871537202623706988_n
Foto Maryvonne van den Berg

Mirjam Weerd opende het seizoen sterk met een 7e plaats.

trikipedia.nl sprak kort na de wedstrijd met haar:

 

Halverwege een trainingskamp op Mallorca kon ik een wedstrijd meepakken: ironman 70.3 Mallorca.

Vorig jaar was het mijn comeback race na twee jaar eruit te zijn geweest. Dit jaar mijn eerste wedstrijd sinds mijn blessure die mijn wedstrijdseizoen vorig jaar voortijdig deed eindigen. Had gehoopt op mooi weer, maar helaas. Het had de hele nacht al pijpenstelen geregend. En eerlijk gezegd had ik er niet veel zin in.

Bij het wegzetten van de fiets gisteren hadden een aantal pro’s geen plek in het wisselpark. Vanmorgen waren ook ineens mijn tassen verdwenen omdat die op een andere plek opgehangen moesten worden gisteren. Ik was er al behoorlijk klaar mee.

Zag ook op tegen de afdaling op het parcours. Maar ja, het weer heb je niet in de hand en in Nederland hebben we ook onze epic edities gehad. Als tweede uit het water, waar ik erg blij mee was. Er stonden flink wat golven wat het niet makkelijk zwemmen maakte. Maar ik kon goed mee met de Olympisch kampioen.

In de wisselzone probeerde ik nog een jackje aan te trekken waardoor ik wat tijd verloor. Doordat alles zeiknat was lukte dat niet en heb ik het gelaten voor wat het was. De klim kwam ik goed door en ook de afdaling die overigens ijskoud was! Daar heb ik mijn jackje wel gemist. Helaas wel een paar meiden onderuit zien gaan. Flink opletten bij haakse bochten, lange afvaarten en rotondes.

13118968_1194918060532577_2819097257789990704_n

Eenmaal heelhuids in de wisselzone aangekomen kon het lopen beginnen. Ik verloor in eerste instantie wat tijd maar kon halverwege toch een goed ritme vinden. Je krijgt het snel genoeg weer warm. Ook van de Nederlandse aanmoedigingen!

Met een zevende plek, een solide fietstijd inclusief de berg en en redelijke halve marathon ben ik tevreden. Ik mocht niets verwachten van de wedstrijd en dan in de toptien te eindigen in een sterk veld, dat is dan prima.

Hiermee kunnen we verder werken. Sommigen dingen gingen goed, anderen vragen nog extra aandacht. We bouwen gestaag verder. Zo meteen nog even uitzwemmen en morgen weer langzaam de trainingen oppakken om nog een paar weken te knallen met trainen.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.