Yvonne van Vlerken over haar winst Challenge Rimini.

 

Ch715mBXEAIpBYc

Na haar p.r. op Koningsdag op de halve marathon in Oud Gastel reisde Yvonne terug naar Oostenrijk om daar partner Per Bittner op te halen voor de reis naar Italie. Het koude verblijf in Nederland had haar qua lopen in ieder geval veel vertrouwen gegeven voor de volgende race ; Challenge Rimini.

Yvonne van Vlerken begon na het zwemonderdeel, als vanouds weer aan een inhaalrace over 90 kilometer fietsen;

[dropcap]Z[/dropcap]wemmen was weer vanouds slecht, had veel te weinig ingezwommen en zwom dus de hele weg in mijn eentje”.

Tijdens het fietsen raapte ze het gehele veld op, inclusief 3 voudig  Hawaii-winnares  Leanda Cave, op wie ze 15 seconden voorsprong had na het fietsonderdeel:

_MBX0823

 

[dropcap]F[/dropcap]ietsen was solide maar ook nog niet op mijn sterkste niveau, dat wist ik al, toch mooi te zien dat ik er ondanks de nog niet echte vorm toch mee naar de leiding kan fietsen, waren wel mijn nieuwe lightweight wielen”.

Van Vlerken behield een voorsprong van 4 minuten aan de meet op wereldkampioende Leanda Cave ;

_MBX1237

[dropcap]L[/dropcap]open was sterk, maar dat wist ik na Oud Gastel al, was super dat ik daar gerent ben, was zo leuk, heb genoten en heeft me heel veel vertrouwen gegeven”.

_MAT0379

Per Bittner finishte op een tweede plaats, achter Giulio Moulinari, op een derde plaats Filip Ospaly.

Dirk Wijnalda werd bij de mannen 8e. Wedstrijd was lastig te volgen via social media. Hopelijk kunnen we later meer details vermelden.

https://www.facebook.com/CHALLENGE.RIMINI/videos/481041938687304/

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.