Duimen voor Douwe, voor Maaike, voor Wouter en ook voor Eva – Wim’s Tri Journaal (188)

 

WOENSDAG – Het Songfestival is vooral leuk op Twitter. Onder hagstag ESF16 kwamen de meest hilarische reacties voorbij. Maar één ding is zeker: we staan weer in de finale en dat biedt met het ontbreken op het EK voetbal (daar lees ik ineens niks meer over) toch wel enige troost. Deed Douwe Bob Posthuma ooit een triathlon? Met een song als Slow down denk ik het eerlijk gezegd niet. Maar we duimen wel voor hem.

12814170_1052654428126812_1356532975769551465_n

Duimen doen we zeker voor Maaike Caelers. Want zaterdag is het behalve voor Douwe ook de dag van de waarheid voor Maaike. In Yokohoma waar ze al eens op het podium stond, moet ze gewoon aan de hele wereld laten zien dat ze thuis hoort op de Spelen van Rio. Top 6 is de eis van NOC*NSF, in mijn ogen altijd net iets strenger dan het IOC. Easier said than done, snap ik ook wel.  De Japanse wedstrijd is trouwens voor iedere triatleet: erop of eronder. Of – zoals ITU het uitdrukt: Only two more sunsets until the final Rio Olympics 2016 qualification race. It’s all or nothing. Het komt er dus op neer dat we maandag de complete startlijst voor Rio kunnen presenteren. Met Rachel en Maaike… Denk ik?

Homeheader2

Is Rotterdam al een beetje in de ban van het WK paratriathlon? Moeilijk te zeggen. Het aantal deelnemers aan de open series is inmiddels opgelopen tot 900. Eva van Groningen van het organiserende TIG Sports, zelf onlangs haar debuut makend als actief triatlete, zegt dat het juli-weekend in alles de voorbode wordt voor de Grand Final van de World Triathlon Series in 2017. Een wedstrijd, die dan ergens in september zal worden gehouden. Logisch, want de cyclus van WTS-races kan moeilijk in juli al afgelopen zijn. De organisatie ligt voor dit jaar op zich op schema, maar het aantal vrijwilligers mag de komende tijd nog wel aantrekken. Daarover binnenkort aparte berichtgeving, maar check alvast de site. De ITU heeft overigens wel een grote vis aan de haak geslagen: NTT, een reus in telecommunicatie gaat de wereldbond financieel ondersteunen.

10981953_963726123680185_5516339589427811721_n

Nog een verkiezing is die van Top 100 Onbeperkt. Wouter Duinisveld is één van de genomineerden. Het Dela Goededoelenfonds nodigde mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goed te doen voor een ander. Onze toptriatleet zet zich natuurlijk al jaren in als ambassadeur voor de Transplantatiestichting, Hartstichting en Hart en Vaatgroep. Stemmen kan nog tot zaterdag 22 mei.

Via: http://top100onbeperkt.nl/wouter-duinisveld/

 

Korte WTJ dit keer. Morgen gaan we aan de slag met de voorbeschouwingen op het weekeind. Van de 111-race Bilzen weten we al het een ander. Daar zorgen mijn twee gewaardeerde collega’s wel voor. Bilzen is straks ook een grootse Hotspot voor de Ironman Maastricht en dat hadden Ruud en Hans nog niet gemeld. Altijd leuk om iets anders te vertellen dan de rest….

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.