Scholten aan de top in Woerden

Scholten Woerden

WOERDEN – Na het zwemmen in de 14,5 graden frisse Singel van Woerden waren de kansen voor Ricardo Scholten nog gering. De lange afstands triatleet uit Weesp kwam pas twee minuten na Peter van Grootheest uit het water, waar niemand zonder wetsuit in mocht. Bij het fietsen trok Scholten de zaken recht. Samen met Rene Vosters en Carlo van den Bergh ging hij op het vernieuwde parcours vol in de achtervolging om veertig kilometer verder met drie van de fiets te stappen.

Scholten was de beste loper van het hele veld (150 deelnemers). Na een negende en vijfde plaats schoof hij nu door naar de winst.

Bij de vrouwen kwam Inge Heus met royale voorsprong uit het water. Bij het fietsen knalde Jolanda Nell haar voorbij, die vervolgens vrij eenvoudig de race naar haar hand zette. De triathlon van Woerden is jaarlijks op Tweede Pinksterdag.

Maandag 16 mei: Kwart triathlon, Woerden
1 km. zwemmen-40 km. fietsen-10 km. lopen

Mannen:
1.Ricardo Scholten (Weesp) 1.54.52
2.Rene Vosters (Reusel) 1.55.50
3.Johan Christen (Arnhem) 1.58.13
4.Marijn Geurken (Amersfoort) 1.58.34
5.Carlo van den Bergh (Rotterdam) 1.58.45
6.Herman Stelling (Woerden) 1.59.35

Vrouwen:
1.Jolanda Nell (Maasland) 2.04.41
2.Petra Aaldring (Delft) 2.07.37
3.Inge Heus (Leiden) 2.07.37

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.