Sofie Goos op intensive care na messteek

Sofie Goos vorig week in de 70.3 IM van Mallorca (foto: Ingo Kutsche)
Sofie Goos vorig week in de 70.3 IM van Mallorca (foto: Ingo Kutsche)

Zoals u wellicht al uitgebreid kon lezen op de traditionele media, is Sofie Goos zondag slachtoffer geworden van een daad van zinloos geweld. Tijdens een looptraining Park Spoor Noord in Antwerpen werd ze door een onbekende man aangevallen. Ze kon in eerste instantie de man nog ontwijken toen die haar probeerde te doen struikelen,  maar voelde plots iets in haar rug. De man had haar met een mes gestoken. Haar toestand leek niet kritiek, maar ze moet toch nog een week op intensive care blijven. Wij proberen u verdere updates te brengen over haar toestand.

Sofie reageerde zelf nog via haar facebook pagina: “Vandaag slachtoffer geworden van zinloos geweld… Tijdens mijn looptraining ben ik neergestoken door een onbekende man… Zonder aanleiding, reden of motief… Messteek in de onderrug en veel bloed verloren… Scan van de organen geeft schade weer aan mijn rechternier. Ik moet zeker 1 week op intensieve zorg blijven en 6 weken geen sport of inspanningen…”, schrijft ze. “Waarom kunnen we mekaar in deze wereld niet met liefde overvallen ipv met geweld…”

Ondertussen heeft het parket bevestigd dat de man die haar aangevallen heeft, aangehouden wordt voor poging tot moord. “De eerste vaststellingen wijzen in de richting van een onderliggende psychische problematiek en er zal dan ook een psychiater worden aangesteld om de geestestoestand van de verdachte te onderzoeken”, luidt het in Gazet Van Antwerpen.

Het is onvoorstelbaar dat dit Sofie Goos overkomt, niet alleen toptriatlete, maar ook een topmens, die altijd met een glimlach rondloopt, altijd tijd zal nemen voor de mensen rond haar. La Goos is ondertussen door de jaren heen een goede vriendin geworden en het nieuws is dan ook hard aangekomen bij ons. We wensen haar mama Magda, haar vriend Jef en de rest van de familie en ook iedereen bij BMC-Etixx heel veel sterkte toe. Sofie, we duimen voor je, veel beterschap!

Persbericht BMX-Etixx

Deze namiddag was Sofie Goos helaas het slachtoffer van een daad van zinloos geweld. Tijdens haar training in Parkspoor Noord werd ze aangevallen en neergestoken met een mes. Momenteel verblijft Sofie op de dienst intensieve zorgen van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. Het BMC-Etixx Pro Triathlon team had reeds contact met de artsen ter plaatse en de partner van Sofie en volgt haar toestand uiteraard op de voet.

“Onze gedachten gaan uit naar Sofie en we wensen haar enorm veel sterkte bij haar genezingsproces. Ook wensen we haar familie veel moed toe in deze moeilijke dagen. Sofie is een enorm sterke atlete en we hebben dan ook alle vertrouwen dat ze hier goed zal doorkomen”, reageert team manager Bob De Wolf. Welke invloed dit zal hebben op Sofie Goos haar seizoen is momenteel te vroeg om te zeggen en van ondergeschikt belang. De focus ligt nu eerst op haar genezingsproces en het team zal haar daar zo goed als mogelijk in bijstaan.

Deze zinloze daad van geweld is nu in handen van het gerecht en uit respect voor het onderzoek kunnen er verder geen details worden vrij gegeven.

Uit respect voor Sofie en haar familie wordt er gevraagd om haar niet te storen en haar te laten focussen op haar genezingsproces. Sofie dankt iedereen uiteraard voor de vele blijken van steun.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.