Nederlandse juniores heersen in Genk

Rianne De Croock Genk 2016
Rianne De Croock wint in Genk (foto: Johan Tack)

Rani Skrabanja en Rianne De Croock trokken zondag de grens over naar Genk. Daar kunnen ze de Wormstrong triatlon binnenkort de Grote Prijs Wouter Simons gaan noemen… De zoon van levende triatlonlegende Danny Simons (in de vorige eeuw meervoudig Belgisch kampioen en veelwinnaar) won zondag voor de vierde keer in de sympathieke triatlon voor het goede doel. Rianne en Rani waren de hoofdrolspeelsters bij de dames.

De verschillen na de 750 meter zwemmen in binnenbad waren erg beperkt. Jesse Lormans zette in 10’32 de beste tijd neer maar op een handvol seconden volgden onder andere Wouter Simons, Brecht Reynders, Ruben Marynissen, de eerste dames Rianne De Croock en Rani Skrabanja, en Dieter Staelens.

Wouter Simons wint Genk 2016
Wouter Simons voor de 4de keer in Genk (foto: Johan Tack)

Die ging er op de fiets samen met Lormans vandoor maar veel voorsprong konden ze op het korte parcours van iets meer dan 3 km, dat ze zes keer moesten doen, niet pakken. De beide triatleten waren in het lopen geen maat voor Simons. Die pakte al snel de leiding en liep in een eindtijd van 1u02’39 naar zijn 4de zege in Genk. Jesse werd tweede in 1u03’10 tweede en Dieter Staelens mocht met 1u03’30 mee op het podium.

Rani Skrabanja Genk 2016
Tweede plaats voor Rani Skrabanja (foto: Johan Tack)

Bij de dames kregen we niet echt een spannend duel tussen de twee Nederlandse internationals bij de juniores. Rianne De Croock wachtte niet op haar landgenote tijdens de 19 km fietsen. Ze ging autoritair aan de leiding en pakte verdiend de overwinning. Skrabanja werd tweede. Lien Peeters werd eerste Belgische op de derde plaats na een felle strijd met Jocelyne Vervaet.

Genk 2016

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.