Danne Boterenbrood maakt debuut in Maastricht

Danne Boterenbrood moe Bilzen 2016
Danne Boterenbrood uitgeput over de finish in Bilzen (foto: Caroline Dhondt)

Na afloop van de 111 van Bilzen had Danne Boterenbrood een primeur voor ons. In een dubbelinterview met Bas Diederen kondigde de drievoudige Nederlandse kampioene OD aan dat ze op 31 juli haar debuut maakt op de volledige afstand in de Ironman van Maastricht. Bas Diederen, in Maastricht titelverdediger bij de mannen, rekent haar meteen bij de favorieten, al wil Danne daar zelf nog niet van horen. Bas heeft het verder over zijn 58/11 (“Je moet al eens kunnen overdrijven”) en Martijn Dekker (“Die geraakt wel klaar tegen Maastricht”)…

Bekijk hier ook het wedstrijdverslag van de Belgische wedstrijd over 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen, inclusief de pijnlijke beelden van de exit van Sarissa De Vries in T2…

Bij de mannen waren er hoofdrollen weggelegd voor Bas Diederen en Edo Van der Meer:

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.