Schaatser toernooidirecteur van WK triatlon

Wennemars Rotterdam

In Rotterdam kwamen ze daarnet met opvallend nieuws. Want naast levende triatlonlegende Rob Barel zal één van de bekendste Nederlandse schaatstoppers de rol van toernooidirecteur gaan invullen op het WK Paratriatlon in 2016 en de Grand Final in 2017 in Rotterdam. Een opmerkelijke keuze…

Met het WK Paratriathlon 2016 en het WK Triathlon 2017 is Nederland gastheer van twee van de grootste triathlonwedstrijden ter wereld. Wennemars zal zich in zijn rol als toernooidirecteur vooral richten op de promotie van de WK’s en de triathlon in het algemeen. Hij gaat zijn rol als toernooidirecteur samen invullen met Rob Barel. De voormalig wereldkampioen triathlon is verantwoordelijk voor technische zaken.

Wennemars: “Ik vind het een grote eer om aan de slag te mogen gaan als toernooidirecteur van deze twee prachtige triathlonevenementen. De Olympische triathlon is een fantastische en steeds populairder wordende  discipline. Het WK Paratriathlon in 2016 en het WK Triathlon in 2017 gaan de sport een enorme boost geven. Ik kijk ernaar uit om de Olympische triathlon en beide WK’s in het bijzonder bij nog meer mensen bekend te maken.”

Het WK Paratriathlon maakt deel uit van de ITU Triathlon Championships Rotterdam 2016 (23-24 juli). Iedereen kan meedoen aan de wedstrijden in het centrum van Rotterdam. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan de Olympische afstand (1500m zwemmen, 40km fietsen, 10km hardlopen) of de sprintafstand (750m, 20km, 5km). Voor wie liever één of twee onderdelen van de triathlon afwerkt, is er de mogelijkheid om een relay-team te vormen waarbij elke deelnemer een onderdeel voor zijn rekening neemt.

“Juist de toegankelijkheid van de triathlon spreekt mij aan”, zegt Wennemars. “Daarom heb ik niet lang hoeven twijfelen toen ik voor deze rol werd gevraagd. Ik vind het belangrijk om mensen bewust te maken van het belang van bewegen en een gezonde levensstijl. Ik hoop dat we heel veel mensen die al aan zwemmen, wielrennen of hardlopen doen, enthousiast kunnen maken om ook eens een triathlon te proberen. Of het nu de Olympische afstand is of de sprintafstand, de triathlon biedt voor iedereen een passende uitdaging.”

Op 23 en 24 juli vinden de ITU Triathlon Championships Rotterdam 2016 plaats. Tijdens dit evenement worden het WK Paratriathlon, de European Sprint Cup en wedstrijden voor Age Groups gecombineerd. Volgend jaar wordt op hetzelfde parcours in de Rotterdamse binnenstad de ITU World Triathlon Grand Final Rotterdam 2017 georganiseerd.

Iedereen kan zich inschrijven voor de ITU Triathlon Championships Rotterdam. Deelname is mogelijk aan zowel de Olympische afstand als de sprintafstand. Meedoen kan zowel individueel als in teamverband aan de relay.

bron: Rotterdam.triathlon.org

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.